Футболни запалянковци и клубовете, борещи се за справедливост ще блокират

...
Футболни запалянковци и клубовете, борещи се за справедливост ще блокират
Коментари Харесай

Фенове и клубове блокират Околовръстното шосе на София

Футболни ентусиасти и " клубовете, борещи се за правдивост " ще блокират в четвъртък, 31 март от 17 часа, Околовръстното шосе на София край базата на БФС в " Бояна ".

Това декларират те в писмо, изпратено до медиите. То е подписано с привет от " клубовете, борещи се за правдивост ", като не излиза наяве тъкмо кои са. Ясно е, че в основата е ЦСКА-София и неговите подръжници.

Те направиха през вчерашния ден палатков лагер пред централата на съюза в символ на митинг против наложено наказване и санкция на отбора поради присъединяване му в бунтарския конгрес на Димитър Бербатов.

Последваха заявления и от двете страни. За петък пък е плануван митинг пред Министерския съвет. БФС изключи над 100 клуба, множеството от тях поради наличие на събранието на Бербатов. Това докара до неодобрение в цялата страна.

" Инициативата е на клубовете, които се афишират " за " смяна в ръководството на БФС. Дистанцираме се от клубни пристрастия, тъй като в името на идеята е значимо да бъдем дружно и обединени. Нека загърбим пристрастията и действаме дружно за общата идея. Каузата БЪЛГАРСКИ ФУТБОЛ. Нека се обединим в името на клубовете, които бяха непозволено изключени от системата на БФС, тъй като имат друго мнение и си разрешиха да го изкажат ", се споделя в депешата.
Текстът на писмото:
" Бихме желали да ви уведомим, че в четвъртък (31.03.22 г.) в 17:00 ч. пред Националната футболна база в Бояна, гр. София, организираме общонационален митинг против ръководството на Борислав Михайлов. Планирано е затваряне на Околовръстен път, утвърдено от столичния кмет Йорданка Фандъкова.

Протестът ще е кротичък и ще спазим всяка писмен знак на закона, само че и ясно ще заявим позицията си - беззаконието би трябвало да спре! Дойде моментът да се надигнем против статуквото – обединени и дружно. Време е да се противопоставим и да кажем „ Край!” на своеволието. Инициативата е на клубовете, които се афишират " за " смяна в ръководството на БФС. Дистанцираме се от клубни пристрастия, тъй като в името на идеята е значимо да бъдем дружно и обединени.

Вярваме, че този път е допустимо да застанем един до друг. Затова и призоваваме всички клубове, които търсят промяна; всички почитатели, без значение от клубната принадлежност, само че милеещи за обичаната игра; всички хора, които желаят да гледат първокласен артикул – присъединете се към нас. Нека загърбим пристрастията и действаме дружно за общата идея. Каузата БЪЛГАРСКИ ФУТБОЛ.

Нека се обединим в името на клубовете, които бяха непозволено изключени от системата на БФС, тъй като имат друго мнение и си разрешиха да го изкажат. Нека се обединим в името на децата, на които беше неразрешено да практикуват обичания си спорт. Нека се обединим в името на бъдещето на българския футбол.

Поздрави,
Клубовете, борещи се за правдивост ".
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР