Футболната звезда Серхио Рамос беше забъркан в голям допинг скандал,

...
Футболната звезда Серхио Рамос беше забъркан в голям допинг скандал,
Коментари Харесай

СКАНДАЛНО: Серхио Рамос гръмна в допинг схема

Футболната звезда Серхио Рамос беше заплетен в огромен допинг скандал, откакто следствие на спортния уеб страница Relevo разкри редица допинг нарушавания в Испания.

От информацията излиза наяве, че Националната антидопингова организация CELAD употребява разнообразни способи, с цел да избегне санкционирането на позитивни проби на локални спортисти, някои от тях с огромни достижения в дисциплините си.

Всичко това може да наложи наказания на CELAD от Международната антидопингова организация (WADA), в това число да се лиши от статуса й за сходство със Световния антидопингов кодекс. Крайното наказване е евентуално, в случай че CELAD не извърши редица нужни дейности допустимо най-скоро.

МЕТОДИТЕ

От Relevo разкриват редица способи, с които са избегнати голям брой санкции на испански спортисти. В някои случаи CELAD изчаквала оптималното време от една година, разрешено от наредбите, сред отварянето на случаи и информирането на спортистите. Използвана е „ малка врата в закона ”, като изпращането на документи за разкриване на дело са изпращане по пощата, а не посредством интернет. Така спортистите не са получавали уведомленията си в точния момент. Впоследствие подават тъжба до Спортния арбитражен съд, а делото им е архивирано заради неспазване на периодите за известяван.

В някои случаи следствията за допинг нарушавания в никакъв случай не са започвали. Така лекоатлетът, експерт в спринтовите дисциплини, Патрик Чинеду Айк дава позитивна проба за три неразрешени субстанции. Информация за това се появява в онлайн системата на WADA, само че следствие не е стартирано и Айк продължава да се състезава.

Изключения за лечебна приложимост (TUE) са били издаван в редица случаи, с цел да се скрият позитивните проби. Revelo осведоми, че маратонеца Мажид Мааюф се е възползвал по този неправилен начиин. На спортиста му беше позволено със задна дата да употребява неразрешени субстанции по лечебни аргументи.

Освен това е евентуално CELAD да е употребявал държавни средства, с цел да прикрие информация за позитивни проби на спортисти. По този метод компанията, контролираща тестването, взе проби посредством един контрагент, което е неразрешено от испанското законодателство.

СЕРХИО РАМОС

Според Revelo CELAD е отказал да образува дело против футболиста Серхио Рамос, когато той е отказал да си вземе допинг тест през 2018 година Появата в следствието на името на някогашната звезда на Реал Мадрид и испанския народен тим, а в този момент бранител на Севиля Рамос, дефинитивно лиши управлението на WADA от опцията да мълчи.

„ WADA е добре осведомена с настоящите проблеми към CELAD и деликатно следи нейните действия, с цел да подсигурява сходството им със Световния антидопингов кодекс, сподели пресслужбата на WADA. - Като част от това можем да потвърдим, че има редица неизпълнени дейности, които CELAD би трябвало да предприеме незабавно. Неспазването на това условие ще докара до обект на процедура за сходство. “
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР