Футболната легенда Христо Стоичков и още куп известни спортисти се

...
Футболната легенда Христо Стоичков и още куп известни спортисти се
Коментари Харесай

Стоичков и куп български спортисти подкрепиха втория лифт в Банско

Футболната легенда Христо Стоичков и още куп известни спортисти се оповестиха в поддръжка на построяването на втори въжен превоз в Банско. Популярните лица приканиха и за присъединяване в шествие на 11 януари в София, което е проведено от съдружие " Бъдеще за община Банско " и ще се състои в 18 ч. на ъгъла на бул. „ Витоша “ и бул. „ Патриарх Евтимий “.

Ето писмото до медиите:

" България е измежду пионерите на белите спортове в Европа и е измежду първите страни, които вземат присъединяване в огромни интернационалните зимни спортни прояви още през 20 те и 30 те години на 20 ти век. Всички ние сме се радвали на триумфите на генерации бележити български спортисти, като татко и наследник Попангелови, Георги Варошкин, Георги Димитров, Иван Лебанов, Валентин Божичков, Владимир Брейчев, Петър Панков, Екатерина Дафовска, Ирина Никулчина и стотици други, както и в последните години на Радослав Янков, Александра Жекова, Владимир Зографски, Алберт Попов и Камен Златков. Развитието на белите спортове и триумфите през втората половина на 20 ти век бяха резултат и от развиването на ски инфраструктурата и зимният туризъм в България за мащабите на тези години и опцията хиляди българи да се допрян до тази магия. Боровец, Пампорово и Витоша бяха синоним на българските ски дестинации и домакини на влиятелни спортни прояви. През последните десетилетия, без значение от отличните дадености на нашата татковина, развиването на инфраструктурата за зимен спорт и туризъм сензитивно изостава даже от доста по-скромни като благоприятни условия страни в Европа. С огромна вяра и възторг от страна на всички фенове на ски спорта, локалната общественост и вложители бе осъществен плана за ски център в Банско и единствено за 15 години се трансформира в международно разпознаваема българска ски марка. Плахите опити на страната за основаване на по-добри условия за вложения и развиване на ски инфраструктура срещат гневна опозиция и де факто слагат пред неспособност локалните общности и вложители за реализация на каквито и да било планове. Зимният спорт и туризъм е безалтернативен за стабилно развиване на планинските региони, за възпитаване на нашите деца в дух на обич и почитание към природата, за битка с демографската рецесия и обезлюдаването на тези райони. Нека не допуснем самозвани “любители на планината и българската природа ” да бъдат изразители на нашето мнение, дано кажем своето огромно и мощно ДА на развиването на зимният спорт и туризъм за една по-модерна, просперищаща и здрава България. Нека заявим своята позиция и покажем, че същинските фенове на планината и белите спортове сме доста повече и се съберем на 11 Януари 2018 година, в 18.00 ч. на кръстовището на бул. Витоша и ул. Патриарх Евтимий. Ще проведем шествие по бул. Витоша до Министерски съвет. "

(Апелът е подписан от Петър Попангелов, Радослав Янков, Александра Жекова, Ирина Никулчина, Христо Стоичков, Наско Сираков, Лъчезар Танев, Любо Ганев, Димо Тонев, Томас Лафчис, Мария Гроздева, Илиана Раева, Ути Бъчваров, Атанас Атанасов, Габриела Петрова, Георги Гетов, Тихомир Иванов и др.)
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР