Футболната федерация на Габон направи разкритието, че халфът Гелор Канга

...
Футболната федерация на Габон направи разкритието, че халфът Гелор Канга
Коментари Харесай

Вкарал на Лудогорец бил роден 5 години след смъртта на майка си

Футболната федерация на Габон направи разкритието, че халфът Гелор Канга Куку, който има двойно поданство - габонско и сръбско, е подал документи, че е роден 5 години след гибелта на майка си, заяви уеб сайтът africafootunited.com.

Канга, който е футболист на Цървена звезда Белград и има 60 мача за националния отбор на Габон, паралелно до Пиер-Емерик Обамеянг, е заявил, че е роден на 1-ви септември 1990 година.

В документите му има експлицитното конкретизиране, че родната му майка е умряла пет години по-рано - през 1985 година.

През 2021 година Футболната федерация на Конго нападна Габон с изказванието, че Гелор Канга е конгоанец. Според тях роденият по паспорт в Габон Гелор Канга в действителност е Киаку Киаку Киангана, който е роден на 5 октомври 1985 година в Киншаса.

Той е фалшифицирал документите си в края на първото десетилетие на XXI век, с цел да избегне ограничаването за чужденци в Габон. Самият футболист обаче отхвърля всички обвинявания.

Гелор Канга е бил футболист на съветския Ростов, чешкия Спарта Прага и Цървена звезда. Първия си гол за Цървена звезда Канга вкарва против Лудогорец при 2:2 в Разград в мач от третия прелиминарен кръг на Шампионската лига през 2016 година. " Орлите " се постановиха в реванша в Белград с 4:2 след продължения, а в плейофите отстраниха и Виктория Пилзен и влязоха за повторно в групите на най-престижния европейски футболен шампионат.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР