Футболната федерация на Боливия обяви във вторник, че прекратява местното

...
Футболната федерация на Боливия обяви във вторник, че прекратява местното
Коментари Харесай

Спряха футболно първенство заради уговорени мачове

Футболната федерация на Боливия разгласи във вторник, че приключва локалното състезание, както и локалната купа " Симон Боливар " поради съмнения в всеобщо споразумяване на мачове, предава Българска телеграфна агенция.

Освен това федерацията свика и изключително общо заседание, на което 17-те тима от елитната дивизия, както и представителите на деветте районни футболни асоциации в страната да решат какво да се прави.

В понеделник федерацията подаде иск в прокуратурата в Ла Пас за започване на накателно гонене на играчи, публични лица и съдии, които са обвинени за присъединяване в корупционната скица.

" Решихме да прекратим шампионата и купата, тъй като имаме съществено доказателства, че и двата шампионата са манипулирани ", съобщи президентът на Футболната федерация на Боливия Фернандо Коста. Той добави, че има проекти до края на годината да се изигра състезание в скъсен вид, само че за тази цел първо ще би трябвало да бъде получено утвърждение от страна на Южноамриканската футболна конфедерация (КОНМЕБОЛ).
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР