Футболната федерация на Беларус реши да смени националния селекционер Игор

...
Футболната федерация на Беларус реши да смени националния селекционер Игор
Коментари Харесай

Беларус смени националния селекционер

Футболната федерация на Беларус реши да смени националния селекционер Игор Криушенко, откакто тимът инкасира четири провали в първите четири мача от Европейските квалификации. Новият пълководец на отбора е 53-годишният някогашен нападател Михаил Мархел, който досега водеше младежите до 21 години.

Беларус е в група С на акцията, като досега падна вкъщи с 0:2 от Германия и с 0:1 от водача Северна Ирландия, както и 0:4 при гостуването на Холандия и 1:2 от Северна Ирландия.

"Резултатите досега ни карат да мислим, че е време за смяна. Така Игор Криушенко към този момент няма да бъде народен треньор ", се споделя в решението на изпълнителния комитет на федерацията.

Мархел има повече от 200 мача в кариерата си, като е играл в шампионатите на Беларус, Русия, Унгария и Югославия. От 1997-а година е треньор, четири пъти е водил юношеските национални тимове на Беларус до 17 и до 19 години, през 2011-а година е част от екипа, който реализира най-сериозния триумф в историята на беларуския футбол - бронзови медали при младежите до 21 години. Година по-късно води олимпийския тим на футболния шампионат на Лондон 2012./БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР