Футболната асоциация ще разследва предполагаеми расистки обиди по адрес на

...
Футболната асоциация ще разследва предполагаеми расистки обиди по адрес на
Коментари Харесай

Футболната асоциация ще разследва расистки обиди по адрес на вратаря на Бирмингам

Футболната асоциация ще проверява хипотетични расистки обиди по адрес на вратаря на Бирмингам Нийл Етъридж в мача от ФА Къп против Блекбърн Роувърс през вчерашния ден. 

Мениджърът на Бирмингам Джон Юстас съобщи, че Етъридж е бил обиждан от почитатели, откакто до момента в който се е радвал на изравнителното попадение на неговия тим при равенството 2:2 в четвъртия кръг на шампионата. След гола Етъридж е отишъл при рефера Кийт Страуд, с цел да се оплаче от мнения, отправени към него. 

" В края на краищата Нийл беше обиждан на расистка основа, което е изцяло неправилно. За сходни неща изобщо няма място в обществото, още по-малко във футбола ", сподели Юстас пред BBC. Бирмингам съобщи, че ще помогне на управляващите, до момента в който Блекбърн излезе с изказване, в което се споделя: " Клубът има политика на нулева приемливост към всички форми на дискриминация и ще предприеме допустимо най-строги дейности против всички лица, разпознати за осъществяване на сходни закононарушения "  

" Наясно сме за хипотетичен случай на расова дискриминация, който беше докладван на длъжностното лице на мача. Ние одобряваме изказванията извънредно съществено и ще проверяваме незабавно този случай ", обявиха от Футболната асоциация.

Бъди част от " Домът на почитателите ”, играй и печели със Sportal.bg.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР