Футболната асоциация на Англия преговаря с УЕФА за преместване на

...
Футболната асоциация на Англия преговаря с УЕФА за преместване на
Коментари Харесай

Футболната асоциация на Англия моли УЕФА финалът в ШЛ да се играе на Острова

Футболната асоциация на Англия договаря с УЕФА за пренасяне на финала на Шампионската лига на Острова. Срещата сред Челси и Манчестър Сити би трябвало да се организира на 29 май в Истанбул.

Ситуацията с повишаване на инфектираните от ковид в Турция е такава, че британското държавно управление сложи страната в аления лист. Това значи, че всеки посетил страната би трябвало да престои 10-дневна карантина в държавен хотел при завръщането си във Англия. За елитните спортисти има изключение при пътешестване, само че и те би трябвало да спазят карантината. Правителството на Англия счита, че по-разумният вид е финалът да се състои на Острова, защото участниците са два британски тима. Така почитателите ще могат да посетят дуела.

" Опасявам се, че би трябвало да сложим Турция в аления лист. Това значи, че почитатели не би трябвало да пътуват до Турция. ФА приказва с УЕФА. Отворени сме да сме хазаин на финала, само че това е решение на УЕФА ", съобщи министърът на превоза Грант Шапс.

Изглежда, че това е ход, посредством който английското държавно управление се пробва да окаже напън на европейската футболна централа. От УЕФА неотдавна оповестиха, че финалът остава в Истанбул и не бяха наясно с последното развиване. " В УЕФА разбрахме неотдавна, че Турция е сложена в аления лист и ни би трябвало малко време, с цел да обмислим обстановката ", съобщи представител на централата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР