Футболната асоциация на Англия (ФА) ще преразглежда своите търговски отношения

...
Футболната асоциация на Англия (ФА) ще преразглежда своите търговски отношения
Коментари Харесай

Излъчване на мачове от букмейкър доведе до критики към Футболната асоциация на Англия

Футболната асоциация на Англия (ФА) ще преразглежда своите търговски връзки и продажбата на медийните си права, откакто беше подложена на критика поради лъчение на мачове от букмейкърски платформи. Британският парламент и редица организации разкритикуваха ФА поради обстоятелството, че срещи от ФА къп през уикенда бяха показани от букмейкъра bet365.

В последния трети кръг от конкуренцията общо 23 срещи бяха излъчени в уеб страницата и мобилното приложение на bet365, което е доста повече от броя на мачовете планувани за телевизионно лъчение в Обединеното кралство.

Договорът сред ФА и bet365 датира от януари 2017 година и влезе в действие от началото на сезон 2018-19. Само шест месеца след подписването на договора Футболната асоциация се разграничи от хазартния бранш и приключи партньорство с друга компания Ladbrokes.

Критиките от Британския парламент са точно поради изразената позиция от ФА през юни 2017 година, че ще прекрати партньорство с компании от хазартната промишленост.

" Този наш контракт е подписан преди решението ни от юни 2017 година, по тази причина ние съблюдаваме нашите отговорности ", оповестиха от ФА. Организацията добави, че е преразгледа връзките си считано от сезон 2024-25, когато актуалният контракт изтича.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР