Футболистите и треньорите в китайската Суперлига трябва се простят с

...
Футболистите и треньорите в китайската Суперлига трябва се простят с
Коментари Харесай

Китайската федерация препоръча съкращения на заплатите

Футболистите и треньорите в китайската Суперлига би трябвало се простят с сред 30 и 50 % от възнагражденията си, реши локалната федерация. Мачовете пък ще се завърнат в календара в сбит цикъл, само че към момента няма избрана дата за първите дуели след пандемията от ковид.

Спортът се завръща последователно в някои страни след дългото спиране. Футболната лига на Република Корея ще бъде обновена в петък на празни трибуни, а Тайван ще позволява по 1000 души на бейзболни мачове. Германската футболна Бундеслига също разгласи желанията си да продължи активност през месец май, а в този момент е ред и на първичното огнище на COVID-19 - Китай.
Китайската федерация разгласи публично, че съкращенията на заплатите не са наложителни, само че прикани клубовете и футболистите да ги договорят.

" COVID-19 епидемията оказа голям резултат върху футбола. Всички шампионати трябваше да бъдат спрени, което повлия доста на естественото битие на клубовете. Заради ниските си доходи и големите разноски, тимовете са изправени пред обилни финансови усложнения ", оповестиха от федерацията, представени от Чайна Дейли.

Китайската федерация предлага съкращенията на заплатите да бъдат вписани със задна дата от 1 март и да включват задгранични футболисти, само че не и играчи с минимални хонорари.

В петък Китай записва единствено един нов случай на ковид, както и 16 повторни на асимптоматични жители. В лечебните заведения са останали единствено 260 души за интензивно лекуване, до момента в който други 890 са в домашна изолираност.

Китай записва общо 82,886 случая на COVID-19 от началото на епидемията в Ухан и даде 4633 жертви.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР