Футболистът на ЦСКА-София и на националния отбор Георги Йомов е

...
Футболистът на ЦСКА-София и на националния отбор Георги Йомов е
Коментари Харесай

Георги Йомов от ЦСКА-София дал положителна проба за анаболен стериод

Футболистът на ЦСКА-София и на националния тим Георги Йомов е дал позитивна проба за анаболния стероид " дехидрохлорметилтестостерон ", заяви Националният антидопингов център на формалния си уебсайт.

Новината, че юношата на " Левски " - внук на легендата Тодор Барзов, е махленски в приложимост на неразрешен препарат излезе в края на предходната седмица, откакто той мистериозно отпадна от групата на " алените " за реванша с " Базел ". 

Клубът бе известен от УЕФА, правата на национала са спрени за 90 дни, а той има период до на следващия ден, 31 август, да даде пояснения.

Йомов е тестван след реванша от втория квалификационен кръг на Лигата на конференция против " Македония Гьорче Петров ". Той стартира като титуляр в срещата и се разписа за триумфа с 4:0, който прати " алените " напред след равенството 0:0 в първия мач в Скопие.

Максималното наказване за приложимост на подобен препарат е четири години. Което би означавало може би завършек на кариерата на Йомов, който е на 25 година

За използването на същото неразрешено вещество двама български хокеисти - Богдан Иванов и Максим Евтимов, бяха осъдени тази пролет с отнемане от спортни права за по три години. През март с дехидрохлорметилтестостерон бе заловен и капитана на хокейния ЦСКА Иван Ходулов.

А в средата на май Георги Йомов бе арестуван от полицията поради случай на Околовръстното шосе, в което имаше престрелка с ранени. В случая участваха бащата (бизнесмен) и брата на футболиста, а на място е била и приятелката му - фолк певицата Ария.

Йомов отхвърли да е бил арестуван и да се е замесвал в свада.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР