Футболистът на националния отбор по футбол Йоан Стоянов продължава да

...
Футболистът на националния отбор по футбол Йоан Стоянов продължава да
Коментари Харесай

Йоан Стоянов пред Фокус: В Израел съм, трябва да сме до децата в тази война

Футболистът на националния тим по футбол Йоан Стоянов продължава да е в Израел в разгара на войната и първата му мисъл към този момент не е да се прибере в България, а с каквото може да помогне на децата в страната, в която е израснал.

" Добре съм ", удостовери 23-годишният Йони пред " Фокус " , като разясни, че той  и съотборниците му от Апоел Беер Шефа се пробват да вършат каквото е по силите им най-малко да успокоят и малко децата в Израел и да ги ухилен.

" Знам, че медиите държат да напишат по какъв начин съм, тъй като съм в Израел, търсят връзка с мен по през целия ден, разбирам. Но аз персонално не считам, че ще помогне на някой, в случай че по през целия ден повтаряме едно и също. Ето, споделям го на вас. Днес с тима ми Апоел Беер Шева се постарахме да създадем нещо хубаво, обърнахме внимание на децата. Направихме чат онлайн в социалната мрежа Instagram с дребни почитатели на клуба, живеещи покрай Газа и най-малко от това, което усетих, е че доколкото можахме, ги зарадвахме. Наистина мисля, че най-малко за малко сме ги усмихнали. Уверихме ги, че въображаемо сме с тях и че би трябвало да са спокойни, нищо че сега медиите не обръщат доста внимание на тези дребни, само че значими неща. Важното е, че ги видяхме, поговорихме и зарадвахме ", сподели пред нас футболистът на националния ни тим.

Часове след началото на офанзивите на Хамас в събота и по време на телефонния ни диалог към Йоан се чуваха сирени за паника, а на въпроса ни дали има намерение да напусне страната в първия вероятен миг, не отговори съответно, само че сподели уверено, че е подготвен да играе за своя Апоел Беер Шева в идващия мач от футболното шампионата на Израел. С днешна дата - когато и да се състои той. 

Засега не е ясно по кое време футболистът ще може да се прибере в България и дали ще може да се причисли към националния ни тим. Той беше в разширения състав на селекционера Младен Кръстаич за европейската подготовка с Литва в събота и другарската среща с Албания няколко дни по-късно

По последна информация Йони няма да бъде мобилизиран в армията, макар че живее в Израел от двегодишен и е с двойно поданство. Причината за това е неговият диабет.

Припомняме, че Йоан Стоянов получи премията за " Откритие на сезона " в израелската елитна дивизия Лигат Ал. В класацията роденият в България Стоянов изпревари още четирима състезатели, с цел да грабне наградата.

Крайният бранител е роден в Пловдив през 2001 година, само че израства в Израел и до скоро не беше доста известен в България. Той бе запомнен и като българинът, който вкарва гол на " Левски " в европейските клубни шампионати. Националът ни и състезател на Беер Шева изравни резултата за 1:1 на " Герена " в реванша от ІІІ квалификационен кръг за влизане в групите на Лига Европа.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР