Футболист №3 на България за 2021 година Георги Йомов даде

...
Футболист №3 на България за 2021 година Георги Йомов даде
Коментари Харесай

Йомов: Чувствам се уникално в ЦСКА, ще гоним титлата докрай

Футболист №3 на България за 2021 година Георги Йомов даде извънредно изявление за предаването „ Домът на футбола “ по DIEMA SPORT . Звездата на ЦСКА приказва за престоя си при „ алените “, борбата за купата с Лудогорец, за идния мач с някогашния си отбор Славия, както и за своите цели с екипа на столичани.

„ Все още не сме създали разбор. Днес (б.р. – вчера) направихме първа подготовка с целия тим. Ще си проучваме грешките и какво би трябвало да подобрим. Изненадаха ни, че добре играха с топката и владееха играта. Не пресипахме в точния момент. Това оказа най-голямо въздействие. Не сме го подценили мача, не подценяваме нито един дуел, само че има и такива мачове. Няма тъкмо пояснение “.

„ Остават тези цели – да гоним шампионската купа. Има доста мачове до края. Четири точки не е огромна разлика, имаме пряк дуел с Лудогорец и се стремим към задачите си, които сме си сложи. Нещата ще се подобрят. Винаги има неточности стъпки. Но считам, че ще си вземем поуките и ще успеем да покажем максимума “.

„ Това е наложително, не би трябвало да се помиряваме с нищо. Това (б.р. – успеха над Лудогорец в края на предходната година) може единствено да ни стимулира да ги догоним. Важното е да мислим в посоката, в която сме се насочили. Да действаме дружно като един, защото това е единствената рецепта, която ще докара мечтаната тила от всеки един цесекар “.

„ Добре се усещам, считам, че има какво още да се освежа и да вляза в игрови темп. Но друго е в мачовете и като динамичност, и прочувствено. Надявам се да не преставам с головете и асистенциите, само че най-много да съм здрав и ЦСКА да печели. Не мога да ги сравня, сякаш гола, всеки го приема най-добре. Но асистенцията е половин гол, както се споделя и по принцип най–сладкото ми е, когато сме победили, без значение дали съм вкарал или асистирал. Тогава се усещам най-доволен “.

„ Два пъти играх против Славия Първият ми мач на „ Армията “ беше по-емоционален и е необичайно да съм от другата страна, само че привикнах с тази мисъл. Доста време мина откогато съм в ЦСКА. Но да играя на стадиона, на който съм израснал е по-специално и се усещам добре. Като изляза на терена за мен няма другари и някогашни съотборници, мисля единствено за мача. Тогава не помня, че съм играл за Славия. Изключвам се и виждам да давам максимума от себе си. С Керчев, Виячки се чуваме много постоянно. Георги Петков се закани, че ще пази. Това е човек, който просто като застане на вратата и всичко му е пределно ясно, усеща всяка обстановка. Трябва да го надлъжеш. Ако му тръгне мача, доста мъчно може да му се отбележиш гол. Заключва си вратата, без значение на какъв брой години е “.

„ Надявам се в останалите мачове да взимаме трите точки. Надявам се е и Лудогорец да стъпят някъде изкривено. Не би трябвало това да не основната мисъл, а нашата игра, експанзията и желанието, което имаме за нашата цел. Това е основното, което би трябвало да създадем, а не да се стремим да ги догонваме. Ако демонстрираме това, което упражняваме, нещата ще тръгнат в вярната посока “.

„ Определено треньорът държи всичко уравновесено - да сме стимулирани, само че и да не се пренавиваме. Той държи нещата уравновесени, да играем мъдро и да сме оптимално съсредоточени във всяко едно отношение, което желае от нас и нещата ще се получат по най-хубавия метод “.

Радвам се, че има интерес, предложения и се пишат някакви неща. Докато няма нищо черно на бяло обаче даже не съм се замислял, че ще потегли на някъде. Въобще не си мисля такива неща, тъй като имам сложена цел тук, която желая да свърша и да оставя нещо след себе си. След това ще мислим за прехвърляния и развиване за бъдещето. Нямам сложена цел да вкарам толкоз и толкоз голове. Имам предпочитание най-много да съм здрав. Моята цел е всеки идващ мач да е по-добър от предходния. Не мисля какво би трябвало да стане и не избързвам, премислям го и тогава взимам решение. Чувствам се неповторимо в ЦСКА.

Какво още сподели Йомов можете да видите в прикаченото видео.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР