Футболист с над 170 мача за аржентинския гранд Бока Хунриос

...
Футболист с над 170 мача за аржентинския гранд Бока Хунриос
Коментари Харесай

Потвърдено: Берое с трансферен удар, Бока сезира ФИФА

Футболист с над 170 мача за аржентинския гранд Бока Хунриос се похвали, че към този момент е част от старозагорския Берое.

27-годишното крило Себастиан Вия качи фотография в обществените мрежи на екипа на старозагорци с №22 и неговото име.

Очаква се колумбиецът да подпише контракт за 2 сезона, откакто за последно игра в формален мач на 2-ри юни.

Впоследствие обаче получи условна присъда от 25 месеца за домашно насили и бе освободен от Бока през лятото, въпреки че през април е оценен от профилираният уебсайт transfermarkt на 5 млн. евро, сочи бърза информация на Novsport.com .



За гранда от Буенос Айрес има общо 172 мача, а в този момент няма да заиграе незабавно в Берое, защото няма европейски паспорт и картотекирането му ще отнеме време.

Аржентинският гранд обаче не е подготвен да се раздели с Вия, който се чака в България идната седмица, тъй че ще сезира ФИФА, написа вестник " Екип ".

Колумбийският национал, записал 4 мача за родината си, не може да играе в Аржентина поради присъдата и по тази причина се е насочил към българското състезание, където вероятно този проблем няма да му пречи.

Известно е, че президент на Берое е аржентинецът Ернан Банато, а треньор е сънародникът му Хосе Луис Ачиари.

Неговият контракт с Бока Хуниорс обаче е до месец декември 2024 година и той не може да си тръгне като свободен сътрудник.

Бившият му клуб Депортес Толима от Колумбия също сезира ФИФА, защото упорства да получи взаимен % при прекосяването на своя младеж в нов клуб.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР