Футболен турнир по случай Световния ден на бежанеца организира Бежанско-мигрантската

...
Футболен турнир по случай Световния ден на бежанеца организира Бежанско-мигрантската
Коментари Харесай

БЧК: Световен ден на бежанеца

Футболен шампионат по случай Световния ден на бежанеца провежда Бежанско-мигрантската работа на Българския Червен кръст взаимно с представителството на Върховния комисариат за бежанците на Организация на обединените нации. В шампионата ще вземат присъединяване представителни тимове от бежанските и мигрантските общности в България.

Събитието ще се организира на 24 юни 2023 година /събота/ от 11 часа на комплекс „ Спортна София " в парк „ Възраждане " / ул. „ Българска ливада " 2/.

Световният ден на бежанеца се отбелязва от 2001 година Това става с резолюция на Общото заседание на Организация на обединените нации от 4 декември 2000 година във връзка 50-годишнината от подписването на Конвенцията за статута на бежанците на 28 юли 1951 година, влезнала в действие на 22 април 1954 година Денят се отбелязва в израз на съпричастност и взаимност със ориста на милиони хора, принудени да изоставен родината си заради спорове и гонене. Мотото на Световния ден на бежанеца тази година е „ Дом надалеч от вкъщи ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР