Футболен треньор №1 на България Станимир Стоилов остава в Астана.

...
Футболен треньор №1 на България Станимир Стоилов остава в Астана.
Коментари Харесай

Станимир Стоилов остава в "Астана"

Футболен треньор №1 на България Станимир Стоилов остава в " Астана ". 50-годишният експерт подписа през днешния ден нов контракт с казахстанския първенец, заяви клубът посредством формалната си страница във " Facebook ".

Предишният му договор изтече в края на 2017 година Срокът и параметрите по новия контракт не бяха оповестени. В петък Стоилов и неговият екип ще изведат тима за началото на предсезонната подготовка.

" Не укривам, че от самото началото желанието му беше да продължа да работя в " Астана ". Заедно постигнахме доста през последните години. Наистина се влюбих в нашите почитатели, в града и в целия Казахстан, който стана моята втора татковина ", сподели Стоилов след подписването на контракта.

Българинът пое " Астана " през лятото на 2014 година Той завоюва четири следващи трофеи в Казахстан, един път подвигна купата на страната и стана първият български треньор, който вкарва задграничен тим в групите на Шампионската лига.

При дебюта си в най-силния клубен шампионат казахстанците завоюваха четири точки и позволиха единствено две загуби в шест мача в група с " Атлетико " (Мадрид), " Бенфика " и " Галатасарай ".

През 2017 година " Астана " отпадна в последния квалификационен кръг на Шампионската лига. След това тимът записа сполучливо присъединяване в Лига Европа, като прескочи груповата фаза. Тимът на Стоилов стана първият представител на Казахстан, който ще взе участие в евротурнирите през пролетта.

В 1/16-финалите на Лига Европа " Астана " ще се изправи против " Спортинг " (Лисабон). Това ще са първите публични мачове на казахстанския тим за 2018 година Първата среща е в Астана на 15 февруари, а реваншът в Португалия е седмица по-късно.

" Надявам се, че ще успеем да защитим достойнството на нашия клуб в идните мачове със " Спортинг ". Предстои ни доста значима подготовка. Трябва да работим без разпределяне, с цел да влезем в новия сезон във допустимо най-хубава форма ", сподели още Стоилов.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР