Футболен клуб Ливърпул празнува днес рождения си ден. На тази

...
Футболен клуб Ливърпул празнува днес рождения си ден. На тази
Коментари Харесай

Ливърпул навърши 130 години

Футболен клуб Ливърпул чества през днешния ден рождения си ден. На тази дата през 1892 година създателят на клуба Джо Холдинг е получил документа от Съвета по търговия, с който се удостоверява основаването на Ливърпул. Процесът в действителност започва през март 1892, когато Холдинг и неговите най-близки сътрудници се отделят от ФК Евертън след яростен спор. Така се основава новият клуб, чийто дом става „ Анфийлд “.

За своите 130 години богата история Ливърпул има общо 50 значими трофея, последните два от които бяха извоювани през преди малко приключилия сезон – Купата на лигата и ФА Къп. Първият трофей датира от 1901 година, когато е и първата шампионска купа на мърсисайдци. Общо Ливърпул е 19-кратен първенец на Англия и 6-кратен европейски първенец.

Клубът отбелязва годишнината от основаването си с редици начинания. През целия месец на уеб страницата на мърсисайдци почитателите ще изберат 130-те най-велики гола в историята на „ алените “. Освен това последователите ще гласоподават и за топ 10 на нападателите на Ливърпул.

On June 3, 1892, 'Liverpool Football Club and Athletic Grounds Limited' was officially formed
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР