Футболен Бургас се готви за градско дерби между Черноморец (Бургас)

...
Футболен Бургас се готви за градско дерби между Черноморец (Бургас)
Коментари Харесай

Кишишев преди дербито на Бургас: Нашите футболисти са наясно какво трябва да покажат в събота

Футболен Бургас се готви за градско дерби сред Черноморец (Бургас) и Нефтохимик, като гостите са на върха в Югоизточната Трета лига. " Акулите " са на 5-о място, само че и двата тима не крият упоритостите си за промоция във Втора лига. Още три тима са в борбата за нанагорнище нагоре - Загорец (Нова Загора), Созопол и Марица (Пловдив).

Старши треньорът и основен управител на Черноморец Радостин Кишишев е оптимист и убеден във опциите на своите футболисти.

" Подготовката мина ужасно, времето беше с нас. Изиграхме доста постоянни контроли, главно с тимове от Втора лига, както и с един тим от Суперлигата на Сърбия. Всички футболисти се вложиха доста съзнателно в тренировките, съблюдаваха напътствията, а най-радващото е и че са здрави два дни преди мача с градския противник. Смятам, че тимът е подготвен да преследва задачите си. А такава е програмата, че пролетта ни стартира с градско дерби ", съобщи Кишишев в изявление.

" Всички в тима са наясно какво ни чака, какво ни следва като футболен конфликт. При нас футболистите са бургазлии на 100 %, тъй че имам вяра - няма две отзиви, наясно са каква е цената на този мач.

" Взехме доста нови хора, само че колективът е страховит. И това е тъй като тези играчи, които останаха, както и новите, се познават отлично, другари са в живота от детинство. Също по този начин постоянно са били и съотборници, било то в нашата школа, било в други тимове. Наистина съм доста щастлив като виждам какъв брой положителна е атмосферата в тима, продължава Кишишев.

Той прикани всички почитатели на Черноморец, както и всички бургазлии, които обичат футболната игра да дойдат на мача, който стартира в 14.00 часа на стадион Черноморец. Срещата е със свободен вход, като от Черноморец взеха решение по този метод да създадат жест към всички, които се двоумят дали да дойдат на мач.

" Аз също бих си дал сърцето и гласа от трибуните в този мач. Ние като клуб свършихме доста работа, с цел да подготвим оборудването за срещата. Има избран брой седящи места, само че може да се поберат и още правостоящи на почистени браншове ".

" Призовавам хората да поддържат преди всичко футбола в града и дано всеки да мисли в една посока- да излезем от тази обстановка, в която 4-ият град на България няма тим в професионалните дивизии, приключи Радостин Кишишев.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР