Футболът на Балканите в момента не е това, което ми

...
Футболът на Балканите в момента не е това, което ми
Коментари Харесай

Саша Илич за Sportal.bg: На Балканите има изключителни таланти, Божинов ме информира за българския футбол

Футболът на Балканите сега не е това, което ми се желае да виждам, само че има вяра нещата да се подобрят в бъдеще. Това е мнението на именития футболист на Партизан (Белград) Саша Илич, който сега е народен селекционер на юношите на Сърбия до 17-годишна възраст. Заедно с отбора си той бе на лагер в София в националната футболна база в Бояна. Ръководеният от него тим завоюва и двете контролни срещи с връстниците си от България. Първият мач с 2:0, а във втория неговата селекция записа триумф с 2:1. Пред камерата на Sportal.bg , той показа, че в нашите географски ширини има изключителни гении.

" Бих се радвал, в случай че равнището на футбола на Балканите бе по-добро. Не съм изключително впечатлен от обстановката сега, само че се надявам, че ще пристигна интервал, в който нашият балкански футбол ще се възроди. Тук има страхотни гении, изключителни деца. Просто би трябвало да играят повече професионален футбол в мъжки отбори и да намерят мястото си в огромни европейски клубове ", сподели Илич, който има повече от 800 мача с екипа на Партизан.

При " гробарите ", както е прозвището на сръбския гранд, Илич е бил съотборник с българските футболисти Валери Божинов, Иван Иванов и Иван Бандаловски. Илич не спести суперлативите си за тях.

" Това са едни прелестни момчета. С Божинов се видях няколко пъти тук в България. Иван Иванов пристигна на първия мач да гледа и с него се срещнах. С Бандаловски се чухме по телефона, само че той е в Пловдив, готви се за мач, тренира и не съумя да пристигна до София. Тримата са страхотни момчета и супер играчи. Много помогнаха на Партизан и аз не съм губил контакт с тях, даже откакто си потеглиха от тима ", сподели Илич.

Бившият атакуващ полузащитник е добре осведомен и с българския футбол. Той сподели, че Валери Божинов не пропуща да го осведоми за протичащото се у нас. Знае, че през последните 10 години безспорен хегемон е Лудогорец, само че се надява тимовете с обичаи в България като Левски и ЦСКА още веднъж да намерят своят път към славата, която са имали през предишните години.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР