Фурор сред плевенската публика предизвика русенската група „Soda A'coustic“Фурор сред

...
Фурор сред плевенската публика предизвика русенската група „Soda A'coustic“Фурор сред
Коментари Харесай

Фурор сред плевенската публика предизвика русенската група „Soda A'coustic“

Фурор измежду плевенската аудитория провокира русенската група „ Soda A'coustic “

Фурор измежду плевенската аудитория провокира група „ Soda A'coustic “. На 9 юни площадът в Плевен се оказа стеснен да побере искащите да чуят русенската група и Биг Бенд „ Плевен “, чийто диригент е Пламен Марков. Музикалният театър стартира тъкмо в 20:30 часа на сцена Каскада, като от самото начало хората пяха и танцуваха дружно с изпълнителите. Прозвучаха едни от най-обичаните български песни, които всички знаят и могат елементарно да запеят. А че плевенчани се оказаха извънредно музикални – стана ясно през цялото време на събитието, когато още с първите акомпанименти, публиката запя с фронтмена на групата Росен Минчев.

До съдействието сред „ Soda A'coustic “ и Биг Бенд „ Плевен “ се стигна откакто помощник-диригентът на оркестъра Краси Янкулов, участва на концерт на русенската група в плевенско заведение. Предложението за взаимна изява се ражда напълно непринудено и след няколко месеца подготовки, стана факт с помощта на Община Плевен. Огромно подпомагане за реализацията на плана оказа госпожа Стефка Григорова, шеф на дирекция „ Хуманитарни действия “ в Община Плевен.

Аранжиментите са дело на младата, само че надарена Петя Габрова.

Група „ Soda A'coustic “ е основана през 2016 година. Репертоарът е главно от българска музика и международни рок класики в акустични аранжименти. Основател е Диан Максимов, който свири на китара и е вокал. Евгени Марков също е китарист и вокалист, а главният реализатор е Росен Минчев. Емилиян Драганов е на ударните принадлежности.

Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР