Фурмите са истинско чудо, когато става въпрос за решаване на

...
Фурмите са истинско чудо, когато става въпрос за решаване на
Коментари Харесай

Най-здравословната храна в света: понижава холестерола и кръвното налягане, предпазва от инфаркт и инсулт!

Фурмите са същинско знамение, когато става въпрос за решение на здравословни проблеми като висок холестерол и кръвно налягане, сърдечни болести и инсулти. Перките съдържат високи равнища на скъпи хранителни субстанции, които разрешават на тялото да остане крепко и да се бори елементарно с разнообразни болести. Ще ви представим 6-те най-важни изгоди за здравето от фурмите.

Пълни с желязо.

Това е изключително значимо за пациенти с анемия, бременни дами и деца. Само 100 г фурми могат да съдържат почти 0,90 мг желязо. Това число е равно на 11% от целесъобразната дневна доза. Желязото контролира равнището на хемоглобина и алените кръвни кафези и обезпечава О2 на кръвта.

Предотвратява диария.

Друг минерал, открит във фурмите, е калият, който е превъзходен за прекъсване на диарията. Калият лекува чревната флора и разрешава на червата да основават повече потребни бактерии.

Помагат в битката със запека.

Освен за лекуване на диария, фурмите могат да оказват помощ и при запек. Накиснете фурмите в чиста вода за една нощ и изпийте сока заран, това ще усили продуктивността на червата. Това е най-естественото слабително средство.

Насърчават загубата на тегло.

Фурмите са цялостни с хранителни субстанции, които могат да контролират телесното тегло и да предотвратят натрупването на непотребни мазнини. Яжте ги на празен корем за най-хубави резултати. Тъй като не съдържат холестерол, фурмите са идеална храна за намаляване. Те обаче са с доста високо наличие на захар, тъй че ги яжте умерено, с цел да предотвратите напълняването като непряк резултат.

Регулират равнищата на холестерола.

Лошият холестерол може елементарно да се управлява посредством консумация на фурми. Те също по този начин почистват кръвоносните съдове и предотвратяват свързването на мазнините със сърцето и причиняването на кръвни съсиреци.

Здраве на сърцето.

За оптимални изгоди, накиснете фурмите във вода и оставете за една нощ. На идната заран прецедете фурмите и отстранете семките. Смесете с вода и консумирайте през целия ден.

Регулират кръвното

Наред със сърцето, фурмите могат да се погрижат и за кръвното налягане. Богат източник на калий и съвсем никакъв натрий, фурмите са мощно целесъобразни за равнищата на кръвното налягане. Освен това 5 или 6 фурми съдържат към 80 mg магнезий. Този минерал уголемява кръвоносните съдове и ускорява кръвообращението.

Намаляват риска от инсулт.

Фурмите са доста мощни, когато става въпрос за здравето на нервната система, като по този метод предотвратяват инсулти. Всичко това се дължи на наличието на калий във фурмите. 400 mg или повече калий дневно може да понижи риска от инсулт с 40 %.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР