Фунт и унция отново в магазинитеПремиерът изпълнява свое предизборно обещаниеТака

...
Фунт и унция отново в магазинитеПремиерът изпълнява свое предизборно обещаниеТака
Коментари Харесай

Джонсън връща имперски мерки

Фунт и унция още веднъж в магазините
Премиерът извършва свое предизборно заричане

Така отбелязва платинения празник на кралицата

Британският министър председател Борис Джонсън ще извърши предизборното си заричане да върне в магазините имперски ограничения като фунт и унция след Брекзит. Така той има намерение да означи платинения празник на кралицата като монарх, оповестява тв Скай нюз.

Медията цитира държавни източници, съгласно които в петък Джонсън ще оповести, че старите имперски ограничения ще се завърнат като част от елиминирането на наредбите на Европейски Съюз.

Неговото заричане да бъде утвърдено законодателство, позволяващо мярката, се дефинира като “мръвка” за привличане на гласувалите за Брекзит последователи на опозиционната Лейбъристка партия и на по-старите последователи на неговата ръководеща Консервативна партия. Това обаче евентуално ще бъде остро порицано и даже осмяно от депутатите от опозицията, които ще бележит, че мярката е “пилеене на парите на данъкоплатците”.

Хората под 40 години, привикнали към този момент с метричните единици, сигурно ще имат проблеми да употребяват ограничения като ярд и унция. В момента търговците са задължени по закон да употребяват метрични ограничения като грам, кг, милилитър или литър при продажбата на пакетирани и непакетирани храни в Англия, Шотландия и Уелс.

Съживяването на имперските ограничения се свързва с назначението по-рано през годината на твърдолинейния последовател на Брекзит Джейкъб Рийс-Мог за министър за произлизащите от Брекзит благоприятни условия.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР