Функцията Promote на TikTok дава възможност на потребителите, дори и

...
Функцията Promote на TikTok дава възможност на потребителите, дори и
Коментари Харесай

Ето как нова функция на TikTok се използва за разпространяване на фалшиви новини за Израел и Палестина само срещу 7 долара

Функцията Promote на TikTok дава опция на потребителите, даже и без компетенции, елементарно и на ниска цена да популяризират измежду необятна публика своите възгледи по чувствителни тематики. Хората употребяват това, с цел да разпространяват всевъзможни типове подправено наличие за спора сред Израел и Хамас.

След неотдавнашните набези на Хамас, които лишиха живота на над 1200 израелци, обществените медии се трансфораха в главен източник на информация за обстановката. TikTok, водещата платформа на обществените медии, бе подложена на инспекция за това, че включва спонсорирано наличие, обвързвано с израелско-палестинския спор, част от което включва графични изображения и пристрастна информация. Информацията е на изданието Fortune.

Потребителите на TikTok, които са търсили термини като „ Палестина “ и „ Израел “, са се натъкнали на видеоклипове, спонсорирани от лица, които показват своите възгледи за спора. В някои случаи тези спонсорирани видеоклипове са включвали тревожно наличие и са били разпространявани единствено за няколко $, като е употребена функционалността Promote (Популяризиране) на TikTok.

Един подобен видеоклип от потребителя „ eye.on.palestine “ демонстрира изображения на мъртви деца, детонации и опустошени градски пейзажи, съпроводени от надпис, призоваващ за поддръжка на Палестина и нейния народ. Тези видеоклипове получиха злокобна известност при търсенията, свързани с спора.

Така да вземем за пример Джоузеф Перец, транспортьор от Ню Йорк, похарчи 7 $, с цел да разпространява видеоклип, в който се моли за Израел. Това видео събра 135 000 гледания, когато потребителите търсеха „ Израел “ в TikTok, което е доста нарастване спрямо нормалните му гледания на видеоклипове. Перец изяснява, че задачата му е да популяризира посланието на Исус посредством реклама в TikTok.

Маркетинговият специалист Ю Ян Пей акцентира, че функционалността Promote на TikTok дава опция на потребителите, даже и без компетенции, елементарно и на ниска цена да популяризират гледните си точки по чувствителни тематики измежду необятната публика. Като похарчат единствено 7 $, потребителите могат да популяризират агитация по мощно разединяващи тематики.

TikTok обаче твърди, че потребителите не могат да избират съответни основни думи, по които спонсорираните от тях видеоклипове да се появяват в резултатите от търсенето. Платформата обслужва платеното наличие съгласно своя личен логаритъм, като се придържа към напътствията за общността, които не разрешават материали с принуждение, ненавист или подвеждащи материали. Само че термините „ Израел “ и „ Палестина “ не се смятат за нарушаване на напътствията.

Малко откакто бе осведомена за плануваната публикация за спонсорираното наличие, обвързвано с търсенето на Израел и Палестина, обществената мрежа TikTok отстрани спонсорираното наличие при търсенето на „ Израел “, „ Палестина “ и „ Израел-Палестина “, както и съответните вариации.

Разпространението на спонсорирано наличие в TikTok, обвързвано с спора Израел-Палестина, демонстрира лекотата на разпространяване на подвеждаща информация, освен това със напълно най-малък бюджет, което припомня за минали случаи, при които обществените мрежи са били манипулирани, с цел да се окаже въздействие върху публичния дискурс. Това събитие се дължи на обстоятелството, че доста хора се обръщат към платформите на обществените мрежи, с цел да търсят информация, поради възходящия песимизъм към обичайните осведомителни канали.

TikTok, сходно на други обществени платформи, е подложен на рецензии за разпространение на дезинформация, графично наличие и разединяващи материали по политически въпроси, изключително по време на спорове. В резултат на това ръководителят на индустрията на Европейски Съюз Тиери Бретон прикани изпълнителните шефове на TikTok и Meta да се заемат с дезинформацията и нездравословното наличие, обвързвано с спора сред Хамас и Израел, в сходство със законите на Европейски Съюз. Едновременно с това цивилен придвижвания предизвикват еврейските и израелските жители да изтриват сметките си в обществените медии, с цел да избегнат притеснителното и проблематично наличие, обвързвано с спора.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР