Функцията на административните проверки се закрива като структура и част

...
Функцията на административните проверки се закрива като структура и част
Коментари Харесай

Горанов: Няма съкращения в НАП, само преструктуриране

Функцията на административните инспекции се закрива като конструкция и част от активността й ще премине във " Фискален надзор ". Всеки чиновник, който загуби работата си, ще може да кандидатства с конкурс, в случай че дава отговор на изискванията на приходната администрация. Съкращения в щата на Национална агенция за приходите няма да има. Това изясни финансовият министър Владислав Горанов във връзка закриването на звено " Оперативни инспекции " от 1 май.

Аз не виждам никакъв драматизъм, това е едно управническо решение от страна на управлението на Национална агенция за приходите, което аз поддържам, тъй като огромна чсаст от чиновниците, които сега работят, които основателно се тормозят за своето бъдеще, не са постъпили в Национална агенция за приходите през състезанията, които ще бъдат проведени сега. Това ще бъде един късмет за тях да покажат равнището си. Числеността във " Фискален надзор " ще бъде увеличена със 256 бройки, колкото са съкратените, посочи Горанов.

Той добави, че само по този метод ще бъдат наранени другите функционалности на Национална агенция за приходите. Стратегията за преструктуриране не е измислена на 4 април, а той е мотивът за това. Причините се коренят доста преди този момент. " Този спор с сътрудниците от Национална агенция за приходите се води повече от година, образци като този от 4 април не са вести. Имахме мотиви неведнъж да считаме, че някои от хората в " Оперативни инспекции ", поради самия метод на организация на работа, тъй като са териториално открити, вътрешнопроцесни неща в Национална агенция за приходите, които в този момент ще се подобрят, примерно да няма едни и същи закрепени екипи, които да се слепен с терена и да се сприятелият с обектите на надзор и да се изкушат взаимоотношенията им да прераснат в различен вид. Това ще бъде проведено по този начин, че да се случва това много по-трудно. Тези дейности на Национална агенция за приходите целят само да защитят дребния и междинния бизнес, приказваме за към 3% от чиновниците на Национална агенция за приходите и това не би трябвало да се драматизира ", съобщи финансовият министър. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР