Функцията на административните проверки се закрива като структура и част

Функцията на административните проверки се закрива като структура и част ...

Горанов: Няма съкращения в НАП, само преструктуриране.

Функцията на административните проверки се закрива като структура и част от дейността й ще премине във "Фискален контрол". Всеки служител, който загуби работата си, ще може да кандидатства с конкурс, ако отговаря на условията на приходната администрация. Съкращения в щата на НАП няма да има. Това обясни финансовият министър Владислав Горанов по повод закриването на звено "Оперативни проверки" от 1 май.

Аз не виждам никакъв драматизъм, това е едно управленско решение от страна на ръководството на НАП, което аз подкрепям, защото голяма чсаст от служителите, които в момента работят, които основателно се притесняват за своето бъдеще, не са постъпили в НАП през конкурсите, които ще бъдат организирани в момента. Това ще бъде един шанс за тях да покажат нивото си. Числеността във "Фискален контрол" ще бъде увеличена със 256 бройки, колкото са съкратените, уточни Горанов.

Той допълни, че единствено по този начин ще бъдат засегнати другите функции на НАП. Стратегията за преструктуриране не е измислена на 4 април, а той е поводът за това. Причините се коренят много преди това. "Този дебат с колегите от НАП се води повече от година, примери като този от 4 април не са новини. Имахме поводи многократно да смятаме, че някои от хората в "Оперативни проверки", заради самия начин на организация на работа, защото са териториално установени, вътрешнопроцесни неща в НАП, които сега ще се подобрят, примерно да няма едни и същи фиксирани екипи, които да се сраснат с терена и да се сприятелият с обектите на контрол и да се изкушат взаимоотношенията им да прераснат в друг тип. Това ще бъде организирано така, че да се случва това доста по-трудно. Тези действия на НАП целят единствено да защитят малкия и средния бизнес, говорим за около 3% от служителите на НАП и това не трябва да се драматизира", заяви финансовият министър. /24chasa.bg

Източник: dnesplus.bg