Fujitsu Limited (“Fujitsu”) (TSE: 6702), Lenovo Group Limited (“Lenovo”) (HKSE:

...
Fujitsu Limited (“Fujitsu”) (TSE: 6702), Lenovo Group Limited (“Lenovo”) (HKSE:
Коментари Харесай

Fujitsu, Lenovo и DBJ създават PC консорциум


Fujitsu Limited ( “Fujitsu”) (TSE: 6702), Lenovo Group Limited ( “Lenovo”) (HKSE: 992) (ADR: LNVGY) и Банката за развиване на Япония (DBJ) оповестиха през днешния ден стратегическо партньорство и основаването на консорциум сред трите компании. Той ще се концентрира върху проучването, развиването, дизайна, производството и продажбите на потребителски компютри за международния пазар.

Fujitsu ще продаде 51% от акциите на своето дъщерно сдружение Fujitsu Client Computing Limited (FCCL) на Lenovo и 5% на DBJ. След трансакцията FCCL ще стане консорциум, притежаван от Fujitsu, Lenovo и DBJ, и ще резервира името Fujitsu Client Computing Limited.

Общ обзор на стратегическото партньорство

Очаква се договорката да бъде дефинитивно финализирана през първото тримесечие на идната фискална година. От продажбата на акциите Fujitsu ще получи общо 28 млн. японски йени - 25,5 млн. от Lenovo и 2,5 млн. от DBJ*. След трансакцията Куниаки Сайто, актуалният представляващ шеф и президент на FCCL, ще поеме поста представляващ шеф и президент на целия консорциум.

След основаването на консорциума продуктите на FCCL ще продължат да бъдат популяризирани и продавани с марката Fujitsu. Fujitsu ще продължи да обслужва корпоративните клиенти по целия свят непосредствено или косвено чрез своите търговски канали и одобрена партньорска конструкция, както и да дава съответната техническа поддръжка. FCCL ще обслужва потребителския пазар в Япония непосредствено или косвено посредством мрежата от търговци на едро и да дава съответните услуги и техническа поддръжка.

Посредством това стратегическо партньорство Fujitsu и Lenovo целят по-висок напредък, обсег и конкурентоспособност на PC бизнеса в Япония и в останалия свят. Консорциумът ще употребява опита на Fujitsu в световните продажби, обслужването на клиенти, разработките и високо автоматизираното и дейно произвеждане и систематична интеграция, с цел да задоволи напълно условията на потребителите. За триумфа на това начинание ще допринесат мащабите и пазарното наличие на Lenovo.
DBJ от своя страна ще подкрепи устойчивия растеж на FCCL и като солидна и одобрена институция ще обезпечи нужната за това финансова експертиза.

Fujitsu ще продължи да предлага висококачествени, новаторски и надеждни потребителски устройства с марката Fujitsu на своите корпоративни клиенти по целия свят и ще продължи да бъде техен правилен сътрудник по пътя към цифровата промяна, като основава високотехнологичните работни места на бъдещето.

Общ обзор на Fujitsu Client Computing

(1) Име Fujitsu Client Computing Limited
(2) Седалище 4-1-1 Камикоданака, Накахара-ку, Кавасаки, Канагава
(3) Предмет на активност изследване, създаване, произвеждане, продажба и поддръжка на компютри и таблети
(4) Представител Куниаки Сайто, представляващ шеф и президент
(5) Капитал ¥400 млн. йени
(6) Учредяване 1 февруари 2016 година
(7) Собственост Fujitsu Limited (100%)
(8) Служители 1128 (към 1 юни 2017 г.)

* Реалната сума може да се разграничава от посочената според от салдото на FCCL към датата на затваряне на договорката. Първоначалната сума, платена от Lenovo, ще бъде 17,85 милиарда йени и ще бъде поправена по отношение на бъдещите бизнес резултати на FCCL.4

Fujitsu е водеща японска софтуерна компания, която предлага цялостен набор от софтуерни артикули, решения и услуги. Близо 155 000 водещи експерти на Fujitsu оказват помощ на клиентите на компанията в над 100 страни. Компанията употребява опита си и силата на осведомителните технологии, с цел да образува бъдещето на обществото дружно със своите клиенти. Fujitsu Limited (TSE: 6702) записва консолидирани доходи в размер на 4,5 трилиона йени (US$40 милиарда долара) за фискалната 2016/2017 година

Lenovo е $43-милиардна световна компания, сложена в международната ранглиста на Fortune 500. Lenovo e водач в даването на новаторски потребителски и бизнес технологии и центрове за данни. Нашето портфолио от висококачествени, сигурни артикули и услуги обгръща компютри (включително именитите ThinkPad и YOGA марки), работни станции, сървъри, сториджи, компютърни мрежи, програмен продукт (включително решенията ThinkSystem и ThinkAgile) смарт тв приемници и семейство от мобилни артикули като смарт телефони (включително марката Moto), таблети и приложения.

Банката за развиване на Япония (DBJ) е 100% държавна финансова институция с централа в Токио, Япония. От основаването на предшестващата я институция - Японската банка за развиване, през 1951 година до през днешния ден тя се е посветила на планове, свързани с районното развиване, съхраняването на околната среда, базовата обществена инфраструктура, както и на високите технологии и развиването на промишлеността. С новаторски решения, насочени към крайния консуматор, които произтичат от неповторимия интегриран капиталов бизнес модел, DBJ се стреми да разпространява финансирането с рискови капитали измежду бизнес играчите, финансовите институции и вложителите за основаването и налагането на напредничав финансов пазар.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР