Фронтментът на украинска рок банда Святослав Вакарчук обяви днес създаването

...
Фронтментът на украинска рок банда Святослав Вакарчук обяви днес създаването
Коментари Харесай

Рокаджия създаде партия в Украйна

Фронтментът на украинска рок тайфа Святослав Вакарчук разгласи през днешния ден основаването на политическа партия преди парламентарните избори в страната, планувани за 27 октомври, защото на обществото му било омръзнало от корупцията и желало нови лица в политиката, съобщи Ройтерс.

Подкупи, влошаващ се стандарт на живот и доминиране на остарели политически сили понижиха доверието в държавното управление до едвам 9%, най-ниското равнище в света, сподели изследване на „ Галъп “ през март. Парламентарните избори идват шест месеца след президентския избор, в който политическият дилетант и комедиант Владимир Зеленски разгроми сегашния държавен глава Петро Порошенко, заяви БНР.

В последната анкета води партията на Зеленски „ Слуга на народа “ с 25,9 на 100. Втора е „ Опозиционна платформа - За живота “ (15,7%), а трети е Блокът на Петро Порошенко с 13,9%, следван от „ Отечество “ на някогашната премиерка Юлия Тимошенко – 12,1%. Според допитването 5-процентовата преграда ще преминат и „ Гражданска позиция “ на някогашния министър на защитата Анатолий Гриценко и „ Сила и чест “ на Игор Смешко, експредседател на Службата за сигурност на Украйна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР