Фронтменът на група Jerеmy? Ерсин Мустафов, която бе подгряваща преди

...
Фронтменът на група Jerеmy? Ерсин Мустафов, която бе подгряваща преди
Коментари Харесай

Музикантът Ерсин Мустафов хвърли китарата, за да спаси момиче

Фронтменът на група Jerеmy? Ерсин Мустафов, която бе подгряваща преди десетина дни на концерта на английската рок тайфа Arctic Monkeys край Морската гара в Бургас, хвърли китарата на сцената пред десетки хиляди почитатели, с цел да избави момиче от публиката. За храбрата постъпка на артиста и китарист се разбра едвам през последните дни, откакто участвали на концерта на 12 август описаха във фейсбук какво се е случило и по какъв начин Ерсин Мустафов е оказал първа помощ на припадналата млада жена. Самият той по-късно пред медиите удостовери за трагичната преживелица.

" Около 10 хиляди души влязоха още при отварянето на вратите и свирихме пред съвсем цялостния потенциал на концерта ", показа музикантът. " Бяха главно младежи и деца, възприеха ни ужасно.

Видях обаче в някакъв миг, че няколко души в тълпата ръкомахат обезпокоени. Спрях групата на средата на осъществяването и видях, че на момиче от публиката му е станало зле. То беше припаднало. Помолих от микрофона защитата да отиде на място и да извикат медицински екип. Направих го на няколко пъти, само че видях, че нищо не се случва.

Затова помолих публиката да направи кулоар до сцената и да изтеглим момичето към сцената, с цел да го вземе защитата. Тя обаче продължаваше да не прави нищо по въпроса ", продължи описа си Ерсин Мустафов.



Над 10 хиляди участваха на концерта на Arctic Monkeys край Морската гара в Бургас

" Тогава не устоях, оставих китарата и слязох в публиката, с цел да се опитам да оказа помощ по някакъв метод. В този миг за благополучие от публиката се появи и различен мъж, който се оказа доктор, дружно изтеглихме момичето към сцената. Оказахме първа помощ, до момента в който дойдат парамедиците, с цел да си свършат работата ", разказа дейностите си вокалистът на Jerеmy?.

" Хубаво е да имаме по-висока просвета за оказване на първа помощ. Да сме по-солидарни. Да демонстрираме повече емпатия. В последните години следя отчуждаване у хората ", разяснява Ерсин Мустафов.



Lupa.bg разгласява и коментара на известния публицист Юлиана Методиева във фейсбук от преди няколко дни, който е споделен от десетки хора в обществената мрежа:

" Онази паметна имитация от кино лентата „ Аполо 13 “ „ Хюстън, имаме проблем “, е супер подобаваща за това, което се случи на концерта на феноменалните рокаджии Arctic Monkeys и подгряващата група Джеръми?. На Хюстън, несъмнено, не му дреме какво се случва с мъжете с храбри сърца на някакъв рокконцерт. Той си дудне за газа, дали ще се съберат Политическа партия и Демократична България и какъв брой е прогнил президентът. Що за сюжет са децата и един воин, избавил едно от тях!Е, в случай че става дума за злополука и ранени малчугани, ще влезе в новините. И политиците и малките екрани са окупирано пространство от неприятни вести.

Видеата от рокконцерта от фестивала Spice Festival са шокиращи. Близо 16 хиляди тийнове, дружно с 20-25 годишни от целия свят, танцуват като луди на пристанището! Въпреки стряскащите цени на билета, ужасно е да слушаш Arctic Monkeys и Джеръми?! Преживяваш ритъма и танцуваш, не спираш, когато си мега жаден, няма да си напуснеш местото покрай сцената, за бутилка минерална. Няма да отидеш и до WC по същите аргументи. Каквото и да ти коства.



В такива обстановки нежните девойки припадат. Може да се случи и най-страшното. Хюстън, нагледно казано, не е чувал много-много за фронтмена на бандата Джеръми? Ерсин Мустафов. Когато момичето се свлича по средата на хилядната навалица, която се развиква ужасена, каварненецът Ерсин зарязва китарата и се хвърля от сцената. Буквално. Повдига детето, почва да вика „ дайте въздух, дръпнете се, по-бързо кола за спешна помощ! “. Някой се сеща за вода, дайте вода, крещи Ерсин. Един от бандата незабавно подмята бутилка. " Спешната помощ " на музиканта е лаишка, непрофесионална, само че от сърце. Ерсин държи припадналото момиче, до момента в който идват лекари, поставят го на носилка и водят.

Хюстън и медиите му не описват този сюжет. В него няма самун за политически пиар. Какво толкоз се е случило. На купоните децата какво ли не вършат. Танцуват като гневни с риск да ги стъпче тълпата, да почине някой от зной, да получи инфаркт от закъсняла първа помощ. Такива хора като Ерсин Мустафов не са кой знае какъв брой.



Все се чудя, докога политическите вести и злословия ще гълтам като лакомо животно всичко. Не се сещам по-важно нещо от това да пазим децата си от дебнещото зло. Не се сещам и по-важно от това да има хора, дето ще се хвърлят да ги избавят в случай че нещо ги заплаши. В шлагера на Джером Селинджър „ Спасителят в ръжта “ Холдън Колфийлд има за цел на живота си да е стражът на ръба на пропастта. Ако стои там, ще избави детето да не падне в нея. Американската литература си коства да бъде четена.

Ерсин Мустафов преди месеци схванал, че едно украинско момиченце е нещастно тъй като било без китарата си. Направил акция в обществените мрежи и му я обезпечил. После Джеръми? помогнали и на цялото семейство на Лиля. Родителите й даже решили да останат да работят в България. Ерсин и останалите затърсили жилище за бежанците от Украйна, както и работа. Намерили. Такъв човек. Хем огромен артист, хем има душа! Браво, Ерсин! "
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР