ФрогНюз потърсихме Посолството на Украйна в България за коментар относно

...
ФрогНюз потърсихме Посолството на Украйна в България за коментар относно
Коментари Харесай

Посолството на Украйна в България до ФрогНюз: Само обединени ще у...

ФрогНюз потърсихме Посолството на Украйна в България за коментар по отношение на от преди 10 години.

.

 

Ето какво уточни украинското посолство у нас в коментар за Деня на Достойнството и Свободата, изпратен до медията ни:

 

" На 21 ноември Украйна означи 10-ата годишнина от Революцията на Достойнството, която се трансформира в нова страница в битката на украинците за европейското бъдеще на тяхната страна.

 

Денят на Достойнството и Свободата е основан за запазване и предаване на актуалните и бъдещите генерации информация за съдбовните събития в Украйна при започване на 21 век, одобряването на идеалите за независимост и народна власт, както и отдаване на дължимото почитание към патриотизма и смелостта на жителите, които през есента на 2004 година и през ноември 2013 година – февруари 2014 година се изправиха в отбрана на демократичните полезности, правата и свободите на индивида и жителя, националните ползи на нашата страна и нейния европейски избор.

 

През 2013 година украинците се сплотиха към отбраната на демокрацията и европейското бъдеще. Храбростта и самоотвержеността на Героите от Небесната стотица помогнаха да защитим нашето Достойнство и Свобода.

 

И през днешния ден украинците в единение пазят своята историческа памет и свободно бъдеще, като се борят за свободата, независимостта и демокрацията на бойното поле.

 

Тази година Денят на Достойнството и Свободата се отбелязва под мотото „ Заредени с достолепие и жадност за независимост “.

 

Въпреки експанзията на русия, украинският народ поредно се бори за господство на закона, бяха осъществени обилни промени. Всичко приключи с дълго чакано събитие, което се случи неотдавна - Европейската комисия предложи започване на договаряния за присъединение на Украйна към Европейския съюз.

 

Украйна закупи статут на страна претендент за участие в Европейския съюз, чака се началото на договарянията за присъединение и малко по малко украинският народ се приближава до задачата си.

 

Украинците имат вяра, че единствено обединени ще устоят и ще победят, както устоя Майданът преди 10 години ".

 

Илияна Маринкова
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР