Фризьорските и козметичните салони, както и археологическите обекти в Гърция

...
Фризьорските и козметичните салони, както и археологическите обекти в Гърция
Коментари Харесай

Гърция отваря археологическите обекти, фризьорските и козметичните салони

Фризьорските и козметичните салони, както и археологическите обекти в Гърция от през днешния ден стартират работа при съблюдаване на специфични здравни протоколи. Това се случва на фона на третата вълна от коронавирусната пандемия с повишен брой на новозаразените и съвсем цялостни болнични заведения.

Позицията на гръцкото държавно управление е, че отслабването на рестрикциите не значи и отваряне, а опит да се намерят разновидности за понижаване на натиска върху жителите поради налаганите досега ограничения. Предвид се взема и публичната отмалялост от затварянето, защото от 7 ноември 2020 година Гърция е в карантина.

Археологическите обекти, измежду които и Акрополът, ще бъдат отворени след четири и половина месеца насилствена почивка. Те ще съблюдават специфични протоколи, а жителите ще могат да ги посещават, единствено в случай че са в границите на тяхната община и могат да стигнат до там пешком или на велосипед, а не с автомобил.

Разрешено е влизането на групи до трима души, като се изключи фамилии. Носенето на маска, както и спазването на отдалеченост са наложителни.

Министърът на културата на Гърция Лина Мендони посети през вчерашния ден Акропола пред днешното отваряне и съобщи, че „ археологическите обекти в цялата страна, както и откритите пространства, имат подготвеност да одобряват гости, като дават опция да се разтоварят от натиска на карантината, траяла няколко месеца, и в това време предоставяйки опция за развлечение и просветителни разходки ”.

Фризьорските и козметичните салони ще работят единствено с авансово непокътнати часове и в осъществяване на здравните протоколи.

И за фризьорските салони, и за археологическите обекти жителите би трябвало наложително да изпратят СМС, което е процедура в Гърция към този момент от повече от четири месеца.

По данни на Националния институт за публично здраве към вчерашна дата, в интензивните отделения на лечебните заведения в страната има 674 пациенти, което е рекорден брой, а здравната система е под сериозен напън.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР