Фритатата на практика представлява италианската версия на българския омлет. Можем

...
Фритатата на практика представлява италианската версия на българския омлет. Можем
Коментари Харесай

Всички си облизахме пръстите след тази фритата: Адски вкусна е и се приготвя много лесно

Фритатата на процедура съставлява италианската версия на българския омлет. Можем да го приготвим за закуска, само че можем и да изненадаме фамилията и приятелите си, като го приготвим като ексцентрична вечеря. Трябват ни единствено няколко съставки, а самото подготвяне става доста бързо. Няма нищо по-хубаво от малко многообразие, когато става въпрос за яденето, което хапваме. Когато се храним разнообразно от една страна ни е по-приятно, а и е по-здравословно. И по този начин, продуктите, които са ни нужни за тази вкусна фритата, са: 4 яйца, 100 грама салам, 1 чушка, 30 грама сирене, 3 картофа, 1 глава лук и подправки по наш усет.

Приготвянето на тази фритата започваме като сварим картофите. Докато се варят, можем да подготвим лука и чушката. Лукът почистваме и режем на ситно, а чушката режем на кубчета или линии. Колбасът, който сме избрали, режем на кубчета. Следващата стъпка е да запържим лука и чушката в тиган за няколко минути. Към тях би трябвало да прибавим и картофите, които също сме нарязали на кубчета. Подправяме със сол и пипер. Запържваме ги до златисто.

След това разрушаваме яйцата в купа и ги смесваме с салама. След това взимаме една тавичка и в нея изсипваме запържените зеленчуци. Отгоре изсипваме яйцата и салама. Отново можем да подправим с подправки по наш усет. След това запичаме за петнайсетина минути на 180 градуса. Няколко минути преди да извадим фритатата от фурната я поръсваме с кашкавал или сирене по желание. С това нашият апетитен италиански омлет е подготвен за сервиране.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР