Френското предложение не е постъпило в Министерството на външните работи

...
Френското предложение не е постъпило в Министерството на външните работи
Коментари Харесай

Османи: Няма френско предложение в македонското МВнР

Френското предложение не е постъпило в Министерството на външните работи и заради това няма опция да бъде импортирано в Народното събрание. Това съобщи министърът на външните работи Буяр Османи в профила си във Facebook.

„ Формално досега не е постъпило „ френско предложение “ като допустимо решение на блокадата от страна на България, тъй като първо получаваме мненията на страните-членки на Европейски Съюз, с които сме в непрекъсната връзка. Затова не съществува опция за внасяне на предлагането в Народното събрание и/или неговите органи. Второ – възможен Протокол, който се загатва като към този момент подготвен документ, може би е протоколът от Междуправителствената комисия сред Северна Македония и България, който е очакван в Договора за другарство от 2017 година Досега през 2019 година е извършено единствено едно съвещание на тази комисия и този протокол, който е единственият протокол до момента, е обществено наличен от три години. Следователно няма финализиран протокол, защото второ съвещание на Междуправителствената комисия не е извършено “, изяснява Османи във Facebook във връзка писмото на ръководителя на парламентарната Комисия по външни работи, депутатът Антонио Милошоски, в което той желае да бъдат импортирани на Народното събрание през днешния ден Протокол и Преговорната рамка за България.

БГНЕС напомня, че нощес ръководителят на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски съобщи, че по информация на ВМРО-ДПМНЕ френското предложение към този момент е в съгласие с македонското Министерство на външните работи.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР