Френското предложение към България и Република Северна Македония за разрешаване

...
Френското предложение към България и Република Северна Македония за разрешаване
Коментари Харесай

Френският посланик: Няма никаква промяна в предложението към България и Република Северна Македония от първоначалното, което бе гласувано в българския парламент

" Френското предложение към България и Република Северна Македония за разрешаване на разногласието не е по-различно от първичното, което бе гласувано в българския парламент, и пази напълно правата на малцинствата в Общността, в това число и на българите. Документът е еднакъв с първия, гласуван към този момент в българския парламент, и не се нуждае от ново разглеждане у нас ", сподели пред Евронюз френският дипломат у нас Флоранс Робин. Дипломатът акцентира, че " Париж не е оказвал напън на България в разногласието ".

Документът е изискан в духа на предходното съглашение, което българският парламент към този момент гласоподава и няма потребност да се преглежда още веднъж. Това е едно компромисно предложение. То не преразглежда, а уточни предходния документ. Фиксирахме рамка за добросъседство в връзките сред двете страни и удостоверява уговорката на Северна Македония в отбрана правата на малцинствата в общността, сподели още Флоранс Робин.

Посланик Робин недоумява, за какво Скопие твърди, че така наречен втора редакция на Френското предложение е по-добро от първото. Тя беше безапелационна, че точно Европейски Съюз ще е поръчител за съблюдаване на изискванията от страна на югозападната ни съседка.

" Как Европейски Съюз ще подсигурява това? Преговорите не са почнали. Съвета на Европейски Съюз годишно прави оценка напредъка на Северна Македония. Програмата по напредъка ще бъде оценена от всяка една страна членка. Ние ще подсигуряваме ", сподели още тя. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР