Френското правителство затегна правилата за ограничаване разпространението на коронавируса, съобщи

...
Френското правителство затегна правилата за ограничаване разпространението на коронавируса, съобщи
Коментари Харесай

Франция затегна правилата за излизане от дома

Френското държавно управление стегна разпоредбите за ограничение разпространяването на ковид , заяви сътрудник на " Гардиън " в Париж.
 Трима умряли лекари във Франция от новия ковид
Трима умряли лекари във Франция от новия ковид

Докато са лекували инфектирани пациенти

Но управляващите подценяват апелите на лекарите за цялостно блокиране, с цел да се понижи тежестта върху лечебните заведения и здравния личен състав.

Премиерът Едуар Филип се обърна към нацията, с цел да разкрие детайлности за новите правила и санкциите, които ще се постановат при нарушаване. Отворените пазари за храна, известни и стопански значими в провинцията, се затварят като се изключи места, където локалните управляващи смятат, че е належащо да останат отворени и се подсигурява, че не се нарушават разпоредбите за обществена отдалеченост.
 Първа жертва на ковид измежду медиците във Франция
Първа жертва на ковид измежду медиците във Франция

Починалият доктор е бил експерт от незабавното поделение на болница в Компиен

Позволява се разходка и тичане с децата, само че в радиус 1 километър от вкъщи, не повече от 1 час и единствено един път в деня. Те би трябвало да имат документ с " опрощение " - подписан, с дата и с часа на излизане от вкъщи - с цел да покажат, в случай че бъдат спрени от полицията или жандармерията. Излизане от вкъщи за посещаване на доктор е неразрешено като се изключи неотложни случаи. Само близки на роднините - нито другари, нито сътрудници - могат да участват на погребения.

Глобите при нарушение на тези правила са 135 евро при първия път и 1500 евро при наново нарушаване.
 Шести ден Франция е под обсада поради ковид
Шести ден Франция е под обсада поради ковид

Случаите на инфектираните са станали 14 485, а умрелите 562

Днес, една седмица след въвеждане на ограниченията, Франция влезе в двумесечно " изключително състояние за публичното здраве " след гласоподаване на изключителната мярка в двете камари на Народното събрание. Това законодателство узаконява към този момент въведената обсада и рестриктивните ограничения. Те разрешават на държавното управление да постанова спомагателни ограничавания, в това число да управлява цените на някои артикули и да конфискува от хората и имущество за " военни " цели. Както сподели Макрон: " Ние сме във война ".

Днес се чака отчет от съветническа " научна комисия " към държавното управление. Комисията трябваше да организира среща в понеделник, само че беше отсрочена за през днешния ден. Комисията се чака да предложи удължение на блокадата, която в началото беше оповестена за 15 дни.
 Макрон предвижда: Франция е при започване на рецесията с ковид
Макрон предвижда: Франция е при започване на рецесията с ковид

Той прикани за готовност на нацията

Във Франция има повече от 20 000 инфектирани с ковид и над 860 умряли. Повече от 2200 са се възстановили.

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 334 000 доказани случая, а умрелите са близо 15 000. Регистрирани са случаи в 189 страни. Данните на Университет " Джон Хопкинс " демонстрират над 381 000 случая и над 16 500 умряли в 168 страни.

Можете да следите случаите на ковид в България на уеб страницата на Военномедицинска академия, на уеб страницата на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет " Джон Хопкинс ".

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР