Френското правителство започна днес да вдига ограниченията, свързани с коронавируса,

...
Френското правителство започна днес да вдига ограниченията, свързани с коронавируса,
Коментари Харесай

Франция започна да вдига антиковидните ограничения

Френското държавно управление стартира през днешния ден да подвига рестриктивните мерки, свързани с ковид, с цел да облекчи малко всекидневието на французите, като в същото време сподели, че остава внимателно, в миг, когато натискът върху лечебните заведения остава мощен, съобщи Франс прес.

След други европейски страни като Англия и Дания, Франция на собствен ред смекчава рестриктивните мерки, следвайки двуетапен график, разгласен в края на предишния месец.

От през днешния ден носенето на маски към този момент не е наложително навън, рестриктивните мерки върху потенциала на местата, които одобряват седяща аудитория (стадиони, културни заведения и други), са вдигнати и отдалечената работата към този момент не е наложителна, а единствено целесъобразна.

След две седмици, на 16 февруари, нощните заведения, затворени от 10 декември, ще може още веднъж да отворят. Тогава ще бъдат позволени концертите с правостояща аудитория. Ще бъде разрешена потреблението на храни и питиета на бара, на стадионите, в кината и в превоза.

Френското държавно управление не слага премахването на тези ограничавания според от развиването на епидемиологичната конюнктура. Според управляващите опасността от Омикрон към този момент е лимитирана, защото той е по-малко рисков от предходните коронавирусни разновидности, въпреки и доста по-заразен, отбелязва Агенция Франс Прес.

" Трябва да останем бдителни, тъй като натискът върху лечебните заведения остава мощен ", сподели президентът Еманюел Макрон в оповестено нощес онлайн изявление за районния вестник " Воа дю Нор ". Той акцентира, че " тези, които считат, че сме напът да приключим с епидемията, се лъжат ".

Тази комплицирана обстановка в лечебните заведения изяснява за какво Франция не стига толкоз надалеч, колкото Дания и Англия, където имунизационните пропуски бяха анулирани.

" Нивото на запълване (на интензивните отделения) е доста по-ниско от това във Франция ", изясни пред сенаторите Жан-Франсоа Делфреси, ръководителят на Научния съвет, консултиращ държавното управление за епидемията.

Според него за тази разлика има доста аргументи, в това число по-ниският % на имунизираните във Франция измежду най-възрастните и най-застрашените.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР