Френското правителство възнамерява да санкционира компаниите, които не спазват наредбата

...
Френското правителство възнамерява да санкционира компаниите, които не спазват наредбата
Коментари Харесай

Френското правителство ще глобява за ходене на работа |

Френското държавно управление има намерение да глоби фирмите, които не съблюдават наредбата да се работи отдалечено минимум три дни седмично като част от ограниченията за битка с разпространяването на COVID-19, предоха Франс прес и Българска телеграфна агенция.

Париж планува санкции по 1000 евро на чиновник и общо до 50 000 евро за фирмите, които не съблюдават разпоредбите за отдалечената работа и се възползват от бавните процедури за използване на санкции, уточни пред телевизия Ел Се И (LCI) министърката на труда Елизабет Борн.

Източници от кабинета й обявиха, че до края на седмицата ще бъде импортиран проектозакон, съгласно който за хигиеничен паспорт ще важат единствено сложена ваксина и преболедуване от ковид. Текстът ще бъде разискван идния понеделник в Националното заседание.

По данни на френското министерство на опазването на здравето, оповестени през вчерашния ден, през последните 24 часа на територията на страната са регистрирани към 208 000 нови случая на ковид.

В понеделник министър председателят Жан Кастекс разгласи серия ограничения като част от напъните за преодоляване на епидемията, в това число задължението от идната седмица да се премине на отдалечена работа три или четири дни седмично, когато това е допустимо.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР