Френското правителство разпусна крайнодясната католическа партия Civitas, обвинявайки я в

...
Френското правителство разпусна крайнодясната католическа партия Civitas, обвинявайки я в
Коментари Харесай

Френското правителство разпусна крайнодясната партия Civitas

Френското държавно управление разпусна крайнодясната католическа партия Civitas, обвинявайки я в пропагандиране на война против страната, подбудителство на ненавист в обществото към ЛГБТИ, ислямофобия и антисемитизъм, съобщи Анадолската организация.


След съвещание на кабинета държавният представител Оливие Веран разгласи решението за разформироване на Civitas, която функционираше като асоциация от 1999 година, преди да се трансформира в политическа партия през 2016 година

Той съобщи, че Civitas преглежда правата на индивида като средство за подкопаване на християнската цивилизация, и добави, че организацията е нездравословна заради насърчаването на омразата, анти-ЛГБТИ настроенията, ислямофобията и антисемитската изразителност.

Според Веран Civitas предизвиква подчиненост измежду френските жители, като измежду тях има ясно изразени антисемити и ислямофоби.

Той упреква придвижването в опит да " разгласи война на страната ", в това число посредством потребление на " мощ ".


Министърът на вътрешните работи Жералд Дарманин също съобщи в обществената медийна платформа X, че полезностите, пропагандирани от придвижването, нямат място във Франция.

През последните години Civitas закупи популярност с антиеврейската и антимюсюлманската си изразителност.

На 8 август министър Дарманин прикани за разформироване на партията в отговор на антиеврейските изявления на члена на Civitas Пиер Хилард.

Движението, което назовава себе си " традиционалистко католическо лоби ", има за цел да " рехристиянизира Франция " и е употребило антиеврейска и антимюсюлманска изразителност./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР