Френското правителство планира да похарчи два милиарда евро до 2027

...
Френското правителство планира да похарчи два милиарда евро до 2027
Коментари Харесай

Париж с амбиция да качи всички французи на велосипед до 2027 г.

Френското държавно управление възнамерява да похарчи два милиарда евро до 2027 година, с цел да усъвършенства велосипедната инфраструктура и да подтиква хората да купуват колела, оповестява " Ройтерс ".

Целта е да се понижи потреблението на коли и да се насърчи колоезденето.

Предвижда се удвояване на дължината на веломрежата, като държавното управление ще разходва 250 милиона евро годишно за нови велоалеи от 2023 до 2027 година Останалата част от бюджета ще отиде за други ограничения за поощряване на потреблението на колела.

" Усилията на държавата по отношение на велосипедите са невиждани и огромни ", съобщи министърът на превоза Клемент Боне.
 Франция дава 20 млн. евро на французите да карат колела
Франция дава 20 млн. евро на французите да карат колела

Средства ще се влагат за реновиране на остарели колела

Правителството желае да трансформира велосипедите в привлекателна опция на колите и в налично транспортно средство за всички от най-ранна възраст през целия им живот, уточни той.

Целта ще бъде да се усили мрежата от велосипедни алеи в страната от актуалните 50 000 км до 80 000 км през 2027 година и до 100 000 км към 2030 година , като се дава приоритет на провинциалните градове и селските региони, защото огромните градове към този момент са получили доста държавно финансиране за велосипедна инфраструктура, добави Бон.

Около 500 милиона евро ще бъдат отделени за дотации за закупуване на колела, в това число и за колела втора ръка.

Освен това държавното управление ще усили разноските за уреди за паркиране на колела на железопътните гари и в градовете, както и тези за маркиране на колела срещу кражба, и ще обезпечи образование за каране на велосипед за всички деца в началното учебно заведение.

Колоездачните организации приветстваха концепцията.

" Тази визионерска самодейност освен ще промени метода, по който нашите жители пътуват и живеят, само че и ще направи Франция световен водач в насърчаването на велосипедната инфраструктура и просвета ", посочи Оливие Шнайдер, ръководител на синдиката на велосипедистите FUB.
 Париж дава по 500 евро на французин за електрически велосипед
Париж дава по 500 евро на французин за електрически велосипед

От февруари 2020 година 10 милиона поданици на Париж и околните региони могат да получат достъп до 500 евро
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР