Френското правителство обяви вчера нови мерки за борба с пандемията

...
Френското правителство обяви вчера нови мерки за борба с пандемията
Коментари Харесай

Ситуацията във Франция се влошава: затвориха заведенията в Марсилия

Френското държавно управление разгласи през вчерашния ден нови ограничения за битка с пандемията от Ковид-19, в това число цялостно затваряне на питейни заведения и заведения за хранене в Марсилия, съобщи Франс прес.

" Ситуацията продължава да се утежнява... което постанова да вземем спомагателни ограничения ", сподели здравният министър Оливие Веран.

В 11 регионални града, измежду които Париж и Лил, бяха неразрешени всеобщи прояви с присъединяване на над 1000 души (досега тази численост бе 5000), а заведенията за хранене и питейните заведения ще имат право да работят единствено до 22 часа.

Тази мярка ще засегне и шампионата по тенис " Ролан Гарос ", който стартира в неделя.

Франция записва 13 072 нови случая на Ковид-19 за последните 24 часа.

Междувременно управляващите в испанската самостоятелна област Мадрид желаеха незабавна помощ, с цел да наемат стотици лекари от чужбина и да засилят полицейското наличие, съобщи Ройтерс.

Регионът е най-тежко потърпевшият в Испания от втората вълна на ковид, а напредването във и сред някои региони на територията му, които са с общо население от към 850 000 души, беше лимитирано.

Игнасио Агуадо, заместник-ръководител на самостоятелното държавно управление на региона, съобщи пред кореспонденти, че районът се нуждае от 300 лекари от страни отвън Евросъюза, които са работили в Испания през първата вълна на пандемията, само че в този момент не могат да бъдат навреме наново наети заради комплицираните регулации за това.

Агуадо също така прикани централното държавно управление да командирова в допълнение 222 чиновници на националната полиция, които да управляват спазването на карантините и да постановат санкции в зоните в региона, сложени под частична карантина.

Англия заяви за 6178 нови заразявания с Ковид-19 за последното денонощие (23 септември) - най-големия брой от 1 май, съобщи Ройтерс, като се базира на държавни данни.

Властите също по този начин обявиха, че през днешния ден са регистрирани 37 смъртни случая - колкото и през вчерашния ден, което беше най-големият брой от 14 юли.

Заразяванията с ковид във Англия внезапно се усилват. Правителството разгласи редица нови ограничения за да ограничи втора вълна на болестта. По публични данни (към 23 септември) общо 409 729 души са дали позитивна проба за вируса, а 41 862 индивида са умряли.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР