Френското правителство обяви нови мерки за ограничаване на инфлацията при

...
Френското правителство обяви нови мерки за ограничаване на инфлацията при
Коментари Харесай

Франция с мерки за стопиране на инфлацията при хранителните продукти

Френското държавно управление разгласи нови ограничения за ограничение на инфлацията при храните.

Търговците на дребно се съгласиха да предложат допустимо най-ниските цени за съществени хранителни артикули, с цел да оказват помощ на семействата да се оправят с възходящата инфлация, сподели френският министър на финансите Брюно Льо Мер. По думите му, магазините ще могат сами да избират кои артикули ще бъдат наранени.

 
Какво ще се промени? Първо, допустимо най-ниските цени посредством понижаване на маржовете на дистрибуторите, което ще им коства няколкостотин милиона евро. Второ, ще има артикули, които ще бъдат свободно избирани, тъй като имам вяра в свободата на търговията и в това, че дистрибуторите сами избират продуктите си.
Брюно Льо Мер, министър на финансите на Франция

Тази интервенция ще продължи цяло тримесечие до юни, когато съглашението ще бъде преразгледано.

Главният изпълнителен шеф на най-голямата верига за хранителни артикули в Европа съобщи, че обект на заледяване на цените ще бъдат продуктите със лична марка. 200 продукта ще бъдат препоръчани за по-малко от 2 евро от 15 март и цената им ще бъде замразена до 15 юни.

 
Ние ще използван ограниченията основно за нашите самостоятелни марки, защото точно при тях имаме най-голяма независимост на деяние. Като да вземем за пример да замразим цените за 100 дни. Така че тези старания ще бъдат ориентирани главно върху нашите лични марки.
Александър Бомпар, основен изпълнителен шеф на Carrefour

По-малък техен съперник даде обещание,  че ще предложи 500 евтини артикули за по-малко от 1 евро от 15 март, като цените ще бъдат замразени за три месеца.

Засегнатите продукти ще носят лого с френското знаме и лозунга " антиинфлациoнно тримесечие ". Това е мощно съглашение, което ще бъде очевидно и ще пази нашите жители. Борбата с инфлацията е работа на всички, добави финансист номер едно. Заедно с него бяха и някои от най-големите търговци на дребно в страната.

Инфлацията във Франция доближи 7.2%, която изпреварва даже растежа на енергийните разноски на фона на войната на Русия в Украйна. Но хранителната е по-сложна, защото държавното управление не може елементарно да се намеси, както на пазарите на електрическа енергия и природен газ.

Най-големият скок на цените се трансформира във все по-голямо предизвикателство за френския президент Еманюел Макрон.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР