Френското правителство обяви, че започва да ваксинира и възрастни хора

...
Френското правителство обяви, че започва да ваксинира и възрастни хора
Коментари Харесай

Франция ще ваксинира и възрастни с „АстраЗенека“, САЩ се готви за четвърта вълна

Френското държавно управление разгласи, че стартира да имунизира и възрастни хора с съпътстващи болести с препарата на компанията „ АстраЗенека “, предадоха международните организации.

Първоначално Франция реши да слага имунизацията на хора под 65 години поради незадоволителните данни от клиничните изпитвания в тази възрастова група. Сега здравният министър на страната разгласи, че тя е подобаваща и за жителите сред 65 и 74 години.

Ваксината на „ АстраЗенека “ е с висока успеваемост при възрастните хора и във Англия, да вземем за пример, се ползва на всички възрастови групи. Няколко европейски страни, обаче, ограничиха потреблението й за хора до 65-годишна възраст, измежду които е и Германия.

Съединени американски щати се готви за четвърта вълна на ковид

Разпространението на по-заразни разновидности на ковид в Съединените щати може да докара до четвърта вълна болестта оттатък Океана, настояват специалисти.

През миналата седмица в Щатите дневно са регистрирани към 70 000 нови случая на ден, което е доста високо число. Смъртните случаи са към 2000 дневно.

От Центъра за предварителна защита на болесттите в Съединени американски щати предвиждат, че по-заразният английски вид ще стане преобладаващ в Щатите през идния месец.

До момента от Центъра са записали повече от 2463 инфекции с притеснителни разновидности. Повечето от тях – най-малко 2400 – се дължат на английския вид.

Чехия разгласи, че стартира всеобщо тестване за ковид във всички междинни и огромни предприятия. Правителството на Андрей Бабиш одобри мярката на съвещанието нощес.

Ще бъдат тествани към 2,1 млн. служащи и чиновници с антигенни проби най-малко един път седмично през идващите две седмици.

Междувременно Италия назначи боен логистик на позицията специфичен комисар по битката с ковид. Франческо Паоло Филюоло е военачалник, някогашен пълководец на силите на НАТО в Косово и шеф по логистиката на армията от 2018 година

Това се случва на фона на възходящите рецензии, че имунизационната акция в страната върви прекомерно постепенно. Назначаването на Филюоли е знак, че този развой ще бъде интензивен.

До момента в Италия са сложени 4,3 млн. ваксини, в това число втори дози.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР