Правителството на Франция обещава да изкорени училищните насилници, реагирайки на широкия гняв от самоубийствата на деца

...
Френското правителство обещава серия от мерки за ограничаване на тормоза
Коментари Харесай

Френското правителство обещава серия от мерки за ограничаване на тормоза в училищата, реагирайки на национално загриженост относно неотдавнашните самоубийства на ученици

От АНДЖЕЛА ЧАРЛТЪН Associated Press и JOHN LEICESTER Associated Press 27 септември 2023 г., 16:13 Образователната система на Франция изостава от връстниците си в Европа в справянето с проблема и само постепенно наваксва.

Премиерът Елизабет Борн каза, че страната ще направи повече.

„Вие не носите отговорност за това, “, каза Борн в съобщение за деца, обект на тормоз. „Това, през което преминавате, е неприемливо, непоносимо. Не сте сами.“

Около 1 милион ученици във Франция са преживели тормоз в училище през последните три години, каза Борн. Правителствено изявление цитира проучвания, проследяващи тормоза както в училище, така и онлайн.

Борн обеща повече персонал, посветен на борбата с тормоза в училищата, и повече държавни финансирано консултиране за жертви на тормоз.

Планът също така включва предложения за по-строги наказания за тормоз, като забрана на извършителите от социалните мрежи до една година, конфискация на насилници " мобилни телефони и налагането на затвор до 10 години за тези, които са свързани със самоубийство.

Един повод за неотдавнашното подновено безпокойство беше самоубийството на 15-годишен -стар в първия си ден отново на училище в парижкото предградие Поаси по-рано този месец. Министерството на образованието по-късно призна, че тормозът срещу него е докладван през предходната учебна година.

Училището каза, че се занимава с проблема. Но когато родителите му се оплакаха, че тормозът продължава, администраторите изпратиха на семейството писмо, в което заплашваха със съд за неоснователни обвинения и ги обвиняваха, че са неконструктивни. Това предизвика шум и правителството нарече писмото „позор“. „класове по съпричастност“ ще бъдат добавени към учебната програма в някои училища от януари и във всички училища от следващата учебна година, цитирайки подобни програми в страни като Дания.

Адвокатът на семейството на 15-годишно момиче, което посегна на живота си през 2021 г. след тормоз в училище, каза, че Франция се събужда за проблема по-късно от някои други европейски нации, но сега постига напредък - особено с миналата година беше приет закон, който криминализира училищния тормоз.

„Изоставаме с около 10 години от някои от европейските ни колеги, особено от скандинавските страни“, каза Парижкият адвокат Лор Бутрон-Мармион.

Тя цитира новия план на Борн сред признаците, че Франция приема проблема по-сериозно.

„Осъзнаването е налице“, каза Бутрон-Мармион в интервю за Асошиейтед прес.

Подновеният фокус на Франция върху тормоза насърчава някои жертви да се изявят. Сред тях е депутатът Вирджини Ланло, която тази седмица каза на долната камара на парламента, че наскоро е писала на човек, който я е тормозил като дете.

В един от откъси от нейното писмо, прочетени в залата на парламента, тя каза: „Преди години претърпях тормоз, унижение и докосване от вашите ръце. Тези действия съсипаха детството и юношеството ми. Никога няма да забравя тези часове на болка и страдание.“< /p>

„Това младо момиче бях аз“, каза Ланло на колегите си депутати. „И не вярвам, че съм единственият на тези пейки, който е претърпял тормоз . Едно от всеки четири деца е жертва. Колко говорят?"

Обръщайки се към Народното събрание след Ланло, Атал, министърът на образованието, рецитира имената на 10 деца и тийнейджъри — на възраст от 10 до 15 — които се самоубиха през последните години след обвинения в тормоз. Той каза, че борбата с тормоза е негов основен приоритет.

„Страхът трябва смени страните“, каза Атал.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР