Френското министерство на отбраната обяви планове за значително увеличаване на

...
Френското министерство на отбраната обяви планове за значително увеличаване на
Коментари Харесай

Френското правителство наема хакери в отговор на кибератаките

Френското министерство на защитата разгласи проекти за доста увеличение на, които работят за държавното управление, с цел да успее да отговори на възходящите хакерски офанзиви от злонамерени нарушители. Според държавното управление страната от дълго време се намира в кибервойна, съобщи Агенция Франс Прес, представена от БГНЕС.

Плановете за наемане на хакери са с четиригодишен небосвод, като в началото ще бъдат наети 770 души към държавна конструкция, основана в отговор на възходящия брой хакерски атаки.
 Хакери нападнаха уеб страницата за опазване на час за имунизация в Рим Хакери нападнаха уеб страницата за опазване на час за имунизация в Рим
Официалната интернет страница на столичния административен район Лацио бе атакувана от хакери, които я направиха недостъпна за използва...

Министърът на защитата Флоренс Парли предизвести на конференция за киберсигурност в град Лил в сряда, че с новонаетите хакери страната ще разполага с близо 2000 души на щат, които да могат да противодействат на злонамерените офанзиви. Плановете са до 2025 година броят на IT-специалистите да доближи най-малко 5000 души.

Франция и други западни страни са обезпокоени от възходящия брой все по -агресивни хакерски атаки, в това число кражба на данни, при които нормално хакерите криптират данните на жертвите си и по-късно изискват пари, с цел да ги възстановят.

Последните атакувани цели включват американски петролопровод, ирландската здравна работа и главния държавен транспортьор на Индия Air India.

Още от ЕВРОПА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР