Френското издание направи анализ на това, което се случва в

...
Френското издание направи анализ на това, което се случва в
Коментари Харесай

Френският в. Монд: След падането на кабинета България навлиза в период на нестабилност

Френското издание направи разбор на това, което се случва в България.

Българското държавно управление, определено с труд през 2021 година, падна на 22 юни след избор на съмнение, гласуван от опозицията. За страната се обрисува интервал на неустойчивост, написа в коментар френският в. " Монд ".

Вече отслабено от мощни вътрешни несъгласия, изострени от войната в Украйна, държавното управление на 42-годишния ученик на Харвард Кирил Петков няма болшинство в Народното събрание от 8 юни, когато националистическата партия " ИТН " напусна четирипартийната коалиция, съобщи Българска телеграфна агенция. Нейният водач, артистът Станислав Трифонов, именуван Слави, се разгласи най-много срещу първичната политика на Петков по отношение на Северна Македония.

България, член на Европейски Съюз от 2007 година, постанова несъгласие върху присъединението на дребната си съседка към общността, за което тя кандидатства от 2005 година, поради исторически и културни различия.

Предлагайки своето ходатайство, Франция се надяваше България да даде зелена светлина за отваряне на договаряния за участие сред Скопие и Брюксел. Падането на проевропейския български министър председател в навечерието на конференцията за Западните Балкани на 23 юни в Брюксел може да осуети всевъзможен прогрес. Парадоксално бе, че политическият съперник на Кирил Петков – някогашният министър председател Бойко Борисов, съобщи, че поддържа френската пътна карта, отбелязва вестникът.

" Монд " допуска, че точно той - " звезда на българската политика ", е нанесъл последния удар на кабинета на Петков, " поискал да скъса с корупцията на своя предходник и да вкара еврото от 2024 година "

С дясната си коалиция ГЕРБ-СДС Борисов набра безпроблемно гласовете, нужни за приемане на вота за съмнение, публично стимулиран с " неуспеха на икономическата и финансова политика на държавното управление " на фона на инфлация от 15,6 на 100 през май. След европейските наказания против Москва " Газпром " замрази през април газовите доставки за България и подвигна още повече цената на горивата, припомня изданието.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР