Френският ветеран Жулиен Бенето обвини организаторите на Australian Open, че

...
Френският ветеран Жулиен Бенето обвини организаторите на Australian Open, че
Коментари Харесай

Жулиeн Бенето обвини организаторите на Australian Open, че фаворизират Роджър Федерер

Френският деец Жулиен Бенето упрекна уредниците на Australian Open, че фаворизират Роджър Федерер. Според Бенето присъединяване на швейцареца в организацията на " Лейвър Къп " вреди на " Купа Дейвис " и основава спор на ползи.

 Григор Димитров е едно от лицата на акцията
Григор Димитров е едно от лицата на акцията " Обичай всички "

Българинът се приготвя в Америка за новия сезон

" Това е показателен шампионат. Лейвър Къп няма спортен темперамент. Няма спортни критерии за присъединяване в него, няма точки за ранглистата. Всичко е финансово. Той дава 750 000 $ на Ник Кириос, с цел да взе участие и да играе мачове без значение ", сподели Бенето.

" Нормално е Федерер да получава особено отношение след всичко, което е направил, само че на някои шампионати има огромни разлики в изискванията. На последните две издания на Australian Open той игра 14 мача, а 12 или 13 от тях бяха във вечерната сесия. В същия ден, в който Федерер игра против Ян-Ленард Щруф, имаше мач сред Новак Джокович и Гаел Монфис. Всеки шеф на шампионат би поставил Джокович-Монфис във вечерната сесия, нали? Но не. Те играха от 14:30 часа при 40 градуса, а Федерер-Щруф беше вечерта ", показа Бенето.

 Снимка 388892
Източник:

Световният №1 Новак Джокович отбрани сътрудника си Федерер:

" Федерер заслужава особено отношение, тъй като той е шесткратен първенец в Австралия и може би най-великият състезател в историята. Хората желаят да го гледат на централния корт и то в най-хубавите часове. Разбирам позицията на Жулиен, тъй като от време на време наподобява, че някои играчи са привилегировани на някои шампионати. От друга страна, би трябвало да разберете, че Федерер е водеща мощ в тениса във връзка с доходи, известност ", сподели Ноле.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР