Френският вътрешен министър Жералд Дарманен бе разкритикуван заради хаоса, който

...
Френският вътрешен министър Жералд Дарманен бе разкритикуван заради хаоса, който
Коментари Харесай

Обвиниха френския вътрешен министър в лъжа заради хаоса с феновете на финала в ШЛ

Френският вътрешен министър Жералд Дарманен бе неодобрен поради хаоса, който помрачи финала в Шампионската лига през уикенда сред Ливърпул и Реал Мадрид. Той хвърли виновността за безредиците с почитателите върху подправените билети.

Десният водач Марин Льо Пен го упрекна в неистина и съобщи, че той би трябвало да подаде своята оставка, откакто Дарманен отбрани френската полиция и изясни случилото се с огромна машинация с билети, дезорганизирани последователи и недопустимо държание на британските ентусиасти.

„ Фактите са извънредно съществени и лъжата от министъра е доста огромна. Във всяка друга народна власт, при сходно крушение, поради хаоса, който се случи пред 400 милиона фенове по телевизионните екрани и показа подобен ужасяващ имидж на Франция, то той би трябвало да подаде оставката си “, безапелационна бе тя.

Дарманен даде телевизионна конференция в понеделник, два дни след финала, който стартира със забавяне поради обстоятелството, че хиляди почитатели на Ливърпул не съумяха да влязат на стадиона, като доста от тях бяха пръснати със сълзотворен газ и пикантен спрей.

39-годишният вътрешен министър на Франция хвърли виновността върху „ солидна и проведена машинация с подправени билети “ и добави, че 30 000 до 40 000 последователи на мърсисайдци са се появили към „ Стад дьо Франс “ или без пропуски, или с подправени билети.

Той сподели още, че на някои пропусквателни пунктове отвън оборудването в Париж 70% от билетите се оказали фалшифицирани след инспекция.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР