Френският външен министър Жан-Ив льо Дриан предупреди, че Северна Корея

...
Френският външен министър Жан-Ив льо Дриан предупреди, че Северна Корея
Коментари Харесай

Франция се опасява, че Северна Корея ще нападне САЩ и Европа до месеци


Френският външен министър Жан-Ив льо Дриан предизвести, че Северна Корея може да има потенциала да извърши нуклеарна офанзива против Съединени американски щати, даже и против Европа, " в границите на месеци ".

Той назова обстановката след поредност от ракетни проби на Пхенян " извънредно сериозна " и прикани за разговор, който да уталожи напрежението на Корейския полуостров.

" Ние знаем, че задачата на Северна Корея е да има ракети с огромен обхват, които могат да доближат континенталната част на Съединени американски щати. В рамките на месец тя може да бъде реалност”, сподели министърът пред радио RTL.

„ В този миг азиатската страна ще има способността да удари Съединени американски щати, Европа или минимум Япония и Китай с нуклеарно оръжие”, предизвести той.

Жан-Ив льо Дриан прикани Пхенян да се " върне на пътя на договарянията ", съобщи БГНЕС.
Във вторник заран КНДР извърши опит с балистична ракета, която измина 2700 километра, прелитайки над Япония. Тя падна в Тихия океан. Съединени американски щати и Южна Корея заплашиха да дадат „ мощен отпор “ на Пхенян, като не изключиха и военни дейности при по-нататъшни „ провокации “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР