Френският външен министър Жан-Ив ле Дриан призова за спешна среща

...
Френският външен министър Жан-Ив ле Дриан призова за спешна среща
Коментари Харесай

Франция поиска спешна среща на коалицията срещу Ислямска държава

Френският външен министър Жан-Ив ле Дриан прикани за незабавна среща на водената от Съединени американски щати коалиция против ИДИЛ, единствено ден откакто Турция стартира атака в северна Сирия, заяви Агенция Франс Прес, представени от БГНЕС. 
„ Международната коалиция би трябвало да се срещне, тъй като сме в нова обстановка и тъй като битката против ИДИЛ рискува да стартира още веднъж, тъй като ИДИЛ очакваше този късмет “, съобщи ле Дриан пред телевизия France 2.
Сирийските кюрди обявиха по-рано, че турска бомбардировка е блъснала затвор, в който те са държали хванатите бойци от ИДИЛ, макар че Анкара даде обещание да не прави нищо, с цел да подкопае акцията против джихадистите.
Вчера стана ясно, че турски сухопътни войски са пресекли границата и са навлезли на територията на Сирия малко след 22:00 часа във вторник. Акцията мина с убити цивилни и провокира вниманието и паниките на международната общественост. 
Стана ясно и че повече от 60 000 души са избягали от граничните зони.
Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху разгласи акцията за " етническо пречистване "
А държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео сподели, че Америка не е давала зелена светлина на Ердоган да стартира офанзивата. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР