Френският състезател по ски алпийски дисциплини Давид Поасон, който спечели

...
Френският състезател по ски алпийски дисциплини Давид Поасон, който спечели
Коментари Харесай

Огромна трагедия в ските: Бронзов медалист от световно загина след падане на тренировка

Френският играч по ски алпийски дисциплини Давид Поасон, който завоюва бронзов орден в спускането на международното състезание в Шладминг 2013, умря след рухване по време на подготовка. От няколко дни той се приготвяше в канадския курорт Накиска, западно от Ванкувър, за идните стартове от Световната купа в Северна Америка, оповестява " Спортал ".

От Френската федерация по ски потвърдиха за случая. " Федерацията се причислява към болката на околните му в тези изключително сложни времена ", се споделя в нейно публично изявление 



Причините за гибелта на 35-годишния Поасон не се оповестяват.

Французинът е участник на две Олимпиади, като приключи седми в спускането през 2010 година и 16-и през 2014-а. Единствения си подиум за Световната купа Давид Поасон печели в края на декември 2015 година, когато приключва трети в спускането в Санта Катерина (Италия).

Неговата гибел не е първата покруса във френските алпийски ски. Световната шампионка в супергигантския слалом Режин Кавану почина, откакто се сблъска с немския треньор Маркус Анвандер по време на подготовка през 2001 година.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР