Френският президент заяви, че е необходимо да се помисли как

...
Френският президент заяви, че е необходимо да се помисли как
Коментари Харесай

Макрон заяви, че архитектурата за сигурност в Европа трябва да включва гаранции за Русия

Френският президент съобщи, че е належащо да се намерения по какъв начин да се защитят съдружниците и в това време да се дадат гаранции на Русия за личната й сигурност, когато се върне на масата за договаряния.
Следвайте " Гласове " в

Бъдещата европейска архитектура за сигурност би трябвало да включва гаранции за Русия. Френският президент Еманюел Макрон съобщи това в събота в изявление за телевизия.
" Трябва да помислим за архитектурата на сигурността, в която ще би трябвало да живеем на следващия ден. Става дума по-специално за думите на съветския президент Владимир Путин, че НАТО се доближава към границите на Русия и разполага оръжия, които могат да я застрашат ", сподели той. " Този въпрос ще бъде част от полемиките за мира и ние би трябвало да се подготвим за това, което ще се случи след украинския конфликт и да помислим по какъв начин да защитим нашите съдружници и в същото време да дадем на Русия гаранции за личната ѝ сигурност, когато се върне на масата за договаряния ", сподели френският водач.
" Има един въпрос, който зависи от Украйна - нейните граници ", акцентира той. Запитан от водещия дали счита настояванията на украинския президент Володимир Зеленски за връщане на Крим за законни, Макрон изрази мнение, че " Украйна сама би трябвало да реши при какви условия, по какъв начин и по кое време да договаря, а не някой различен ". " Това, което зависи от нас, е сигурността на останалата част от Европа ", сподели той.

Френският водач дойде в Съединени американски щати на 29 ноември за диалози с американския си сътрудник Джо Байдън. Това е второто държавно посещаване на Макрон, откогато той стартира работа в Елисейския замък през 2017 година Той посети Съединени американски щати за първи път през 2018 година по покана на Доналд Тръмп. 
 
Източници: TF1, ТАСС
 
03 Дек 20221703 Дек 2022119903 Дек 202229003 Дек 202232603 Дек 202227403 Дек 2022916КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани28 Ное 2022213219 Ное 2022105129 Ное 202245824 Sep 20223128
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР