Френският президент предупреди, че украинската контранастъпление срещу руските сили може

...
Френският президент предупреди, че украинската контранастъпление срещу руските сили може
Коментари Харесай

Макрон: Контраофанзивата в Украйна може да продължи седмици, дори месеци

Френският президент предизвести, че украинската контранастъпление против съветските сили може да продължи седмици или даже месеци. Той изрази своята поддръжка за интервенцията дружно с немския канцлер Олаф Шолц  Олаф Шолц Олаф Шолц е немски политик от Социалдемократическата партия (ГСДП).   От декември 2021 и полския президент Анджей Дуда по време на среща в Париж, предава Политико.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 10747
Украинските сили са засилили интервенциите си и оповестиха, че са освободили няколко села в южната и източната част на страната. Президентът Макрон изрази предпочитание контранастъплението да бъде победоносно, с цел да се основат положителни условия за договаряния. Лидерите на Франция, Полша и Германия се събраха в Париж, с цел да обсъдят настояването на Украйна за гаранции за сигурност и явен път към участие в НАТО преди срещата на върха на военния алианс през юли.

Въпреки това, представителите на трите страни изпращаха разнообразни сигнали на конференцията, която предшестваше работната вечеря. Полският президент Дуда прикани за явен сигнал и вероятност за бъдещото участие на Украйна в НАТО, до момента в който немският канцлер Шолц беше по-скромен в изказванията си, казвайки, че дебатите са интензивни и би трябвало да бъдат конкретизирани.

По-рано този месец президентът Макрон прикани Украйна да получи мощни и осезаеми гаранции за сигурност, само че не загатна пълноправното участие в НАТО. Все отново, трите водача дадоха обещание продължение на поддръжката към Украйна по време на контранастъплението. Германия съобщи, че ще поддържа Украйна " колкото е належащо " и ще даде системи за ремонт на оръжия. Също по този начин, Франция усили доставките на оръжия, муниции и бронирани транспортни средства.

Тази среща на високо ниво имаше за цел да укрепи поддръжката към Украйна и да посочи позицията на Франция, Германия и Полша във връзка с настояването за гаранции за сигурност.

Тримата водачи приканват за по-добри условия за договаряния за договаряния след контранастъплението и се надяват, че това ще помогне за възобновяване на мирното състояние в района. Подкрепата на Франция и Германия, две от най-големите и авторитетни страни в Европейския съюз, е от особена значимост за Украйна в нейните старания за справяне с спора с Русия и поощряване на своята сигурност и суверенитет.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР